Boltez BF Goodrich Slovenija offroad

Avtomobilizem, Slovenija, Šport

Offroad preizkušnja je tradicionalna prireditev namenjena ljubiteljem terenskih avtomobilov in atraktivnih voženj ter tistim, ki se želijo preizkusiti v offroad tekmovanju. Prireditev Slovenija Offroad 2013 bo v soboto, 2. marca 2013, s pričetkom ob 9.00 uri na terenskem poligonu v Bistrici pri Naklem.  Na Offroadu Slovenija 2012, je bilo rekordno število gledalcev, saj jih je […]

Offroad preizkušnja je tradicionalna prireditev namenjena ljubiteljem terenskih avtomobilov in atraktivnih voženj ter tistim, ki se želijo preizkusiti v offroad tekmovanju.

Prireditev Slovenija Offroad 2013 bo v soboto, 2. marca 2013, s pričetkom ob 9.00 uri na terenskem poligonu v Bistrici pri Naklem. 

Na Offroadu Slovenija 2012, je bilo rekordno število gledalcev, saj jih je bilo več kot 4000. Prireditev je z aktivnejšim sodelovanjem Občine Naklo, ter po zaslugi podjetja Boltez, Prostovoljnega gasilskega društva Naklo, Gorenjske gradbene družbe in sponzorjev, postala še bolje organizirana in odmevna.

Obe preizkušnji za državno prvenstvo

offroad naklo slovenija 2013Športni del prireditve je razdeljen na spretnostni in težavnostni del. V letu 2007 sta prvič za državno prvenstvo v offroadu šteli tako spretnostna, kot tudi »hard« preizkušnja. Za razliko od tehnično zelo zahtevnega »hard« tekmovanja (ki je za ogled posebej atraktiven, a se ga lahko udeležijo le lastniki za ta namen predelanih terenskih vozil) so se številni lastniki terencev spopadli s spretnostno preizkušnjo. Proga je pripravljena tako, da jo zmorejo tudi tisti lastniki terenskih vozil, ki se tekmovanja udeležijo prvič in njihovo vozilo nima popolne opreme za premagovanje brezpotij. Tekmuje se v skladu s Pravilnikom Offroad zveze Slovenije, kar seveda pomeni da so morali tekmovalci med tekmovanjem uporabljati varnostne čelade in ostalo opremo, skladno s predpisi omenjenega Pravilnika. Organizator tekmovanja je že vsa leta Offroad klub White Tiger iz Nazarij, vodja tekmovanja je Janez Marolt iz Mozirja.

Spremljajoče aktivnosti

Na prireditvi vsako leto poskrbijo tudi za dodatne atraktivne in spremljajoče aktivnosti, ki motivirajo obiskovalce in tekmovalce. Tako so organizirali različne predstavitvene aktivnosti dvig s toplozračnim balonom, ogled novih osebnih vozil na slovenskem trgu, ter VIP prostor in pogostitev.