Bistro Foodtruck Peugeot

Zanimivosti

Peugeot je v prireditvenem centru Carreau du Temple v Parizu v začetku aprila predpremierno predstavil svojo vizijo o restavraciji na kolesih (Food truck). Vozilo združuje inovativne možnosti za ponudbo visokokakovostne hrane v mobilni restavraciji. Foodtruck Peugeot, poimenovan tudi “Le Bistrot du Lion” (Levji bistro), je zasnoval in razvil Peugeotov oblikovalski studio za globalne blagovne znamke […]

Peugeot je v prireditvenem centru Carreau du Temple v Parizu v začetku aprila predpremierno predstavil svojo vizijo o restavraciji na kolesih (Food truck). Vozilo združuje inovativne možnosti za ponudbo visokokakovostne hrane v mobilni restavraciji.

Foodtruck Peugeot, poimenovan tudi “Le Bistrot du Lion” (Levji bistro), je zasnoval in razvil Peugeotov oblikovalski studio za globalne blagovne znamke Peugeot Design Lab. Nova restavracija na kolesih se bo odprla 14. aprila na Tednu oblikovanja v Milanu 2015, zatem pa se bo pridružila še francoskemu paviljonu svetovne razstave v Milanu, ki bo letos potekala pod sloganom »Feeding the Planet, Energy for Life« – »Hrana za Planet, Energija za Življenje«.

PEUGEOT_FOODTRUCK

Peugeot je začel svojo zgodbo pisati pred več kot dvesto leti v Franciji, deželi kulinarike in avtomobilske industrije, zatorej to ni naključje, saj obe stroki temeljita na natančnosti, alkimiji in inovaciji. Že daljnega leta 1810 je družina Peugeot svoj mlin predelala v obrat za izdelavo rezil za žage. Od takrat dalje se je znamka zelo hitro širila in leta 1840 so izdelali prvi Peugeotov mlinček za kavo in leta 1874 še prvi Peugeotov mlinček za poper, katerega mehanizem ima doživljenjsko garancijo. Leta 1882 je luč sveta ugledalo prvo Peugeotovo vozilo, kolo Grand-Bi, temu pa je kmalu sledil še en vizionarski izdelek, prvi Peugeotov avtomobil. Od tistih časov do danes je Peugeot na ceste širom sveta poslal že več kot 65 milijonov vozil.

Na inavguraciji vozila Foodtruck Peugeot bo taktirsko palico bistroja Bistrot du Lion prevzel kuharski mojster Sven Chartier

Peugeot je za prvega kulinaričnega mojstra svojega bistroja Bistrot du Lion izbral talentiranega francoskega kuharja Svena Chartierja (restavraciji Saturne in Le Clown Bar v Parizu). Tovrstna kombinacija se zdi ravno pravšnja: prva znamkina restavracija na kolesih in kuhar, ki spoštuje in verjame v živila lokalne izdelave in ekološke pridelave.

Kuharski mojster Sven Chartier bo uporabljal povsem nov Peugeotov set mlinčkov za sol in poper, poimenovan MILAN, ki je bil zasnovan posebej za spremljanje vozila Foodtruck Peugeot na vseh kulinaričnih popotovanjih. To je najnovejši znamkin poklon kulinarični umetnosti in dizajnu.

PEUGEOT_FOODTRUCK_1504PC004

Set mlinčkov za sol in poper MILAN je prvi mlinček serijske proizvodnje, ki ga je oblikoval studio Peugeot Design Lab. Sprva ga bo možno ekskluzivno kupiti samo v francoskem paviljonu tekom celotne svetovne razstave, zatem pa bo na voljo v prodajnih mestih PSP Peugeot (Poivrières Salières Production).

Mlinčki MILAN, ki jih proizvajajo v tovarni PSP mesta Quingey v vzhodni Franciji, so izdelani iz bukovega lesa iz lokalnih gozdov in imajo ekskluziven sistem U-Select za natančno nastavitev šestih velikosti, torej okusa in zmlete sestavine.

Mlinčke Peugeot izvažajo v države celega sveta in vsako leto proizvedejo 2,5 milijonov primerkov. Zaradi natančnega mehanizma in dolge življenjske dobe jih cenijo svetovno priznani kuharski mojstri.

Prvo potovanje vozila Foodtruck Peugeot: Italija

Po predstavitvi v Parizu se bo Foodtruck Peugeot 14. aprila za nekaj dni zaustavil na Peugeotovi stojnici na Tednu oblikovanja v Milanu 2015, zatem pa bo prevozil še nekaj kilometrov do francoskega paviljona v okviru svetovne razstave v Milanu. Zagotovo bo ena izmed glavnih atrakcij letošnjega francoskega paviljona.