Bernhard Maier novi predsednik uprave Škode

Poslovno

S 1. novembrom 2015 je prevzel mesto predsednika uprave Škode Bernhard Maier. Dosedanji direktor Winfried Vahland je po 25 letih uspešnega dela v koncernu Volkswagen zapustil podjetje na lastno željo. Od septembra 2010 je bil predsednik uprave družbe Škoda. Bernhard Maier si bo kot novi predsednik uprave sistematično prizadeval za nadaljnji dinamični razvoj znamke Škoda. “Ponosen […]

S 1. novembrom 2015 je prevzel mesto predsednika uprave Škode Bernhard Maier. Dosedanji direktor Winfried Vahland je po 25 letih uspešnega dela v koncernu Volkswagen zapustil podjetje na lastno željo. Od septembra 2010 je bil predsednik uprave družbe Škoda.

Bernhard Maier si bo kot novi predsednik uprave sistematično prizadeval za nadaljnji dinamični razvoj znamke Škoda.

“Ponosen sem, da lahko delam za to veliko, tradicionalno in izjemno ugledno podjetje. Vesel sem, da se bom pridružil odlični ekipi,” je povedal Maier. “Podjetje na izjemen način poudarja pomen Češke kot ene od zibelk avtomobilske proizvodnje v Evropi. Ljudje iz te dežele so po vsem svetu znani po svojih rokodelskih spretnostih in inženirski podkovanosti. Škoda je v zadnjih letih z impresivno paleto novih in prenovljenih modelov močno zrasla. Podjetje ima stabilno osnovo za uspešen razvoj tudi v prihodnje. Imam čudovito nalogo, da znamko skupaj z izjemno predano ekipo popeljem do še večjih uspehov. Želimo nadaljevati uspešno zastavljeno pot ter z novimi modeli okrepiti tržni položaj in še močneje izpostaviti odlike znamke Škoda,” je povedal novi predsednik uprave Škode.

Z Maierjem je predsednik uprave Škode postal človek, ki je z vsem srcem predan avtomobilizmu. Rojen je bil v Schwäbisch Gmündu, do zdaj pa je bil v družbi Porsche AG vodja prodaje in marketinga. V tej funkciji je bil Bernhard Maier zaslužen za mednarodno rast podjetja ter za profesionalizacijo Porschejeve prodajne organizacije.

V času, ko je bil odgovoren za področje prodaje in marketinga, sta se ugled znamke Porsche in zadovoljstvo strank močno povečala. Z razširitvijo Porschejeve modelske palete in sistematično strategijo internacionalizacije je prodaja pri Porscheju dobila novo razsežnost.

Maier se je že v mladih letih zapisal avtomobilizmu. Ko se je izučil za avtomehanika, je leta 1984 kot najboljši v vseh kategorijah opravil mojstrski izpit. Potem se je odločil za študij ekonomije v Calwu. Dve leti je bil zaposlen pri proizvajalcu računalnikov Nixdorf in v podjetju Wallhäuser Anlagen Gesellschaft, leta 1988 pa se je vrnil v avtomobilsko panogo. V družbi BMW AG je Maier v naslednjih letih opravljal različne vodstvene funkcije na področju prodaje v Nemčiji in tujini. Junija 2001 je prestopil v Porsche AG, kjer je bil devet let poslovodni direktor družbe Porsche Deutschland. Od leta 2010 naprej je bil Bernhard Maier član uprave družbe Porsche AG iz Stuttgarta, odgovoren za prodajo in marketing.