Avtomobilska inovacija leta 2017

Zanimivosti

Ob zaključku letošnjega dvanajstega tradicionalnega izbora Poslovni avto leta, so v redakciji časnika Finance podelili …

Ob zaključku letošnjega dvanajstega tradicionalnega izbora Poslovni avto leta, so v redakciji časnika Finance podelili kipce za najboljše avtomobile v štirih kategorijah in sicer za  službeni avto, poslovni avto, menedžerski avto leta  in EKO avto leta 2017.

Del izbora PAL 2017 je tudi priznanje za Avtomobilsko inovacijo leta (priznanje za učinkovite rešitve v serijskih avtomobilih).

Tekmovanje je bilo  napeto vse do konca, zmagovalce pa so razkrili včeraj  na slovesnem zaključnem dogodku v Diners Golf & Country Clubu Ljubljana v Smledniku.

Po izboru bralcev časnika Financ ,je letošnje Priznanje za Avtomobilsko inovacijo leta 2017 prejelo podjetje C Automobil Import d.o.o. za kamero ConnectedCAM s HD-tehnologijo za širokokotno snemanje v vozilu novi Citroën C3.

Skupaj z novim C3 je Citroën premierno na svetu predstavil kamera ConnectedCAM Citroën™, ki poskrbi za prijetno vzdušje in večjo brezskrbnost. Povezljiva kamera kot najnovejša tehnologija «made by Citroën» omogoča širokokotno snemanje s 120 stopinjskim kotom, z ločljivostjo full HD, 2 milijonoma slikovnih točk, GPS povezavo in vsebuje notranji pomnilnik velikosti 16 GB. Nameščena je tik za notranjim vzvratnim ogledalom in posname vse tisto, kar voznik vidi pred seboj izven vozila. Poleg tega je vozniku v pomoč kot “priča” vsega tistega, kar se mu pripeti v vozilu po zaslugi naslednjih dveh funkcij:

  • Voznik lahko z enim samim klikom fotografira tisto, kar vidi in vsebino povsem varno objavi na družbenih omrežjih in jo podeli z drugimi. Zahvaljujoč povezljivi kameri lahko voznik v pomnilniku shrani osupljive fotografije mimoidoče pokrajine itd. Na enak način lahko z daljšim pritiskom tudi posname do 20 sekund dolg posnetek in ga ob zaustavitvi vozila podeli z drugimi. Posnetke je možno objaviti neposredno prek brezplačne aplikacije ConnectedCAM CitroënTM, s pomočjo katere lahko prevzamemo fotografije in video posnetke in jih podelimo z drugimi.
  • V primeru trčenja se samodejno sproži snemanje, ki shrani “eno minuto trideset” (30 sekund prej / 1 minuto zatem). Tovrstni sistem se lahko izkaže za zelo koristnega v primeru incidenta in ga je možno predložiti kot dokazno gradivo.

Tu pa je še ena prednost. Po zaslugi aplikacije ConnectedCAM CitroënTM lahko shranimo svoj položaj prek funkcije za geografsko lokalizacijo in tako hitreje najdemo svoje vozilo.