A2 bogatejša za nov Petrolov servis

Aktualno

Petrol tudi letos sledi zastavljeni strategiji širjenja svoje razvejane mreže bencinskih servisov. 10. decembra sta direktor družbe Petrol Maloprodaja Slovenija, Roman Dobnikar in župan občine Trebnje, Alojzij Kastelic, odprla nov bencinski servis ob avtocesti A2 (Ljubljana – Obrežje), že 468. po vrsti.

Petrol tudi letos sledi zastavljeni strategiji širjenja svoje razvejane mreže bencinskih servisov. 10. decembra sta direktor družbe Petrol Maloprodaja Slovenija, Roman Dobnikar in župan občine Trebnje, Alojzij Kastelic, odprla nov bencinski servis ob avtocesti A2 (Ljubljana – Obrežje), že 468. po vrsti, ki je najnovejša pridobitev energetske družbe. Ob tem je družba Petrol podelila ček prijaznosti v vrednosti 1.000 EUR. Nov bencinski servis utrjuje Petrolovo ponudbo na Dolenjskem, mimovozečim pa predstavlja novo točko oskrbe z gorivom.

Bencinski servis, zgrajen po najnovejših tehnoloških in okoljskih standardih, s svojim celotnim spremljajočim programom voznikom in ostalim uporabnikom ponuja vse, kar ti potrebujejo na poti. Obsega prodajalno HIP HOP s konceptom Fresh, sveže prehrane na poti, ki se razprostira na 120 m2, in omogoča hiter nakup trgovskega blaga, izdelkov za avtomobil in svežega peciva, torej vse kar omogoča varno in zanesljivo vožnjo. Obenem servis ponuja tudi kotiček s ponudbo Kava na poti, prodajalna pa je neposredno povezana z lokalom, ki ima zunanjo pokrito teraso.

petrol fresh avtocesta 2013

Bencinski servis se ponaša s konceptom Fresh, sveže prehrane na bencinskih servisih, ki so ga v Petrolu razvili na podlagi raziskav nakupov in navad potrošnikov ter lastnih analiz prodajnega procesa. Koncept Fresh omogoča vsem, ki živijo mobilno, zdravo in sveže pripravljeno prehrano ob njihovi poti, med njihovimi nujnimi delovnimi obveznostmi ali pa v njihovem prostem času.

Poleg najbolj kakovostnih naftnih derivatov, ki jih je možno natočiti na petih točilnih otokih, je na bencinskem servisu možen tudi nakup ekološkega utekočinjenega naftnega plina za vozila (avtoplin). Na bencinskem servisu je urejeno parkirišče za avtodome. Bencinski servis ob avtocesti A2 je opremljen s sodobno ekološko in varnostno zaščito z zaprtim sistemom točenja goriva, ki vključuje vso najnovejšo merilno in identifikacijsko opremo. Tako je omogočeno pretakanje goriv brez nekontroliranega izpusta hlapov v ozračje. Prizadevanja za zaščito in ohranjanje okolja družbe Petrol se kažejo tudi v ekološkem skladiščenju odpadkov, ki je urejeno tudi na omenjenem bencinskem servisu. Bencinski servis na počivališču bo odprt non stop, vse dni v letu.

Družba Petrol je ob odprtju bencinskega servisa na počivališču Dul podarila 1.000 EUR Zdravstvenemu domu Trebnje, kjer jih bodo uporabili za nakup merilnika gleženjskega indeksa za ugotavljanje prekrvavitve ožilja.

Ob otvoritvi je direktor podjetja Petrol Maloprodaja Slovenija, Roman Dobnikar dejal: »Bencinski servisi družbe Petrol že dolgo niso več samo postojanke za točenje bencina, ampak počivališča in postajališča, kjer se lahko vozniki okrepčajo in vmes nakupijo nujne potrebščine. Bencinski servis ob avtocesti Ljubljana – Obrežje sodi med najbolje opremljene in najmodernejše Petrolove bencinske servise, ki nam jih zavidajo tudi največje multinacionalke.«

Župan občine Trebnje, Alojzij Kastelic je ob tej priložnosti povedal: »V občini Trebnje vedno pozdravljamo takšne pridobitve, ki poživijo naše regionalno gospodarstvo in dogajanje. Prepričan sem, da bo ponudba novega bencinskega servisa pozitivno vplivala ne samo na našo občino temveč tudi na širšo okolico.«