Novak bo prezimil na italijanskih relijih

Avtomobilizem, Slovenija, Šport

Aljoša Novak in njegov sovoznik Matej Čar sta na makadamskem reliju Prealpi Mastershow pri Trevisu odpeljala še zadnjo dirko letošnje sezone in jo končala na tretjem mestu v svojem razredu.

Aljoša Novak in njegov sovoznik Matej Čar sta na makadamskem reliju Prealpi Mastershow pri Trevisu odpeljala še zadnjo dirko letošnje sezone in jo končala na tretjem mestu v svojem razredu. Aljoša povratek na italijanski makadam obljublja že za začetek februarja.
Aljoša je na atraktivnem reliju pri Trevisu, ki je tudi letos privabil okrog 150 posadk, dirkal že večkrat in tudi letos je reli, ki so jo sestavljale štiri izvedbe 10-kilometrske hitrostne preizkušnje, izkoristil za zaključek sezone. V lepem vremenu je dirko odpeljal brez napak in težav in jo zaključil na tretjem mestu v razredu R2B. V tem razredu je Aljoša zmagal v posebni razvrstitvi pokala RaceDay.
aljosa novak velenje 2013
“Dirka je bila lepa kot vsako leto. Domačini prijazni, vzdušje vrhunsko. Zaradi lepšega vremena je bila letos makadamska podlaga veliko lepša kot v zadnjih letih. Z rezultatom sem bil zadovoljen, vsekakor pa bi rad na makadamu vozil še več. Zato bova z Matejem prek zime najbrž odpeljala še vse tri makadamske relije serije RaceDay. Prvi od teh bo v začetku februarja pri Palmanovi,” je povedal Aljoša.