Audi že sprejema naročila za model Q7 e-tron 3.0 TDI quattro

Zanimivosti

Evropski kupci bodo lahko od začetka marca naročali model Audi Q7 e-tron 3.0 TDI quattro. Dobava novega modela bo stekla poleti 2016. Električni akcijski radij priključnega hibridnega SUV znaša po kriterijih Novega evropskega voznega cikla (NEVC) do 56 kilometrov, pri tem pa vozilo ne proizvaja nobenih lokalnih emisij. Q7 e-tron 3.0 TDI quattro je na svetu prvi priključni hibrid z motorjem V6 TDI […]

Evropski kupci bodo lahko od začetka marca naročali model Audi Q7 e-tron 3.0 TDI quattro. Dobava novega modela bo stekla poleti 2016. Električni akcijski radij priključnega hibridnega SUV znaša po kriterijih Novega evropskega voznega cikla (NEVC) do 56 kilometrov, pri tem pa vozilo ne proizvaja nobenih lokalnih emisij.

Q7 e-tron 3.0 TDI quattro je na svetu prvi priključni hibrid z motorjem V6 TDI in pogonom quattro. Ta športni terenec postavlja nova merila s sistemsko močjo 275 kW (373 KM) in sistemskim navorom 700 Nm.

Od 0 do 100 km/h pospeši v 6,2 sekunde, po kriterijih NEVC pa porabi le 1,8 litra dizelskega goriva na 100 kilometrov. Njegova litij-ionska baterija se lahko polni na električni vtičnici in akumulira 17,3 kWh energije. Električni doseg Audijevega SUV znaša do 56 kilometrov, kar zadošča za večino vsakodnevnih voženj.

V Nemčiji bo znašala cena osnovnega modela 80.500 EUR. Najbolj priljubljena dodatna oprema iz osnovnega modela v vrednosti okrog 7.000 evrov bo pri modelu Q7 e-tron quattro v Nemčiji vključena že v serijsko opremo. Sem med drugim spadajo LED-žarometi, MMI navigacija plus z MMI all-in-touch ter Audijev virtualni prikazovalnik. Visokoločljivostni zaslon TFT predvaja kristalno čiste prikaze in grafike, med njimi so tudi posebni prikazi, kot je denimo merilnik električne moči, prikaz energijskega toka priključnega hibridnega sistema, akcijski radij in stanje napolnjenosti visokonapetostne baterije.

https://www.youtube.com/watch?v=EqrsYFcQdvc

V Nemčiji sta v serijsko opremo vključena tudi polnilni kabel za javne polnilne postaje in polnilni kabel, ki ima poleg omrežnih priključkov za gospodinjske in industrijske vtičnice tudi grafični zaslon. Zaradi nove tehnologije dvofaznega polnjenja se baterija na industrijski vtičnici z močjo 7,2 kW v celoti napolni v samo okrog dveh urah in pol. To je v tem avtomobilskem razredu odličen dosežek.

Serijski toplotni management z integrirano toplotno črpalko je bil razvit posebej za priključne hibride iz Q-družine. Audi kot prvi proizvajalec na svetu uvaja to novo tehnologijo. Na ta način bodo postavljena nova merila za električni akcijski radij, notranje udobje in učinkovitost klimatiziranja.

Modul Audi connect povezuje Q7 e-tron z internetom preko hitrega standarda LTE. Novost v serijski ponudbi so storitve z oznako “Audi connect Notruf & Service”. S storitvami Audi connect e-tron in aplikacijo Audi MMI connect lahko preko pametnega telefona na daljavo upravljate postopek polnjenja in klimatiziranje notranjosti ter preverjate stanje baterije in pregledujete podatke o preteklih vožnjah.

Iskalnik trgovcev, ki prodajajo model Audi e-tron, najdete na spletni strani www.audi.de.