Alpine s tretjim časom med pripravami pred 24 ur Le Mansa

Avtomobilizem, Šport

Pred vrhuncem sezone vzdržljivostnih dirk – dirko 24 ur Le Mansa – se je Alpine A450b na tej stezi udeležila uradnih preskusnih voženj. Dirkači Paul-Loup Chatin, Nelson Panciatici in Oliver Webb so po skupno osem ur trajajočih vožnjah dosegli tretji najboljši čas razreda LM P2. Moštvo Signatech-Alpine se je po opravljenem tehničnem pregledu in ureditvi ostalih […]

Pred vrhuncem sezone vzdržljivostnih dirk – dirko 24 ur Le Mansa – se je Alpine A450b na tej stezi udeležila uradnih preskusnih voženj. Dirkači Paul-Loup Chatin, Nelson Panciatici in Oliver Webb so po skupno osem ur trajajočih vožnjah dosegli tretji najboljši čas razreda LM P2.

Moštvo Signatech-Alpine se je po opravljenem tehničnem pregledu in ureditvi ostalih formalnosti lahko posvetilo merjenim preskusnim vožnjam Alpine A450b na stezi, kjer poteka slovita dirka 24 ur Le Mansa.

Dirkalnik Alpine A450b

Dirkalnik Alpine A450b

V štiriurnem dopoldanskem delu preskusnih voženj so se posvetili zlasti temu, da sta novinca Paul-Loup Chatin in Oliver Webb prevozila vsak po deset “uvajalnih” krogov, s čimer sta se uspešno kvalificirala za dirko. Paul-Loup Chatin je ob tem dosegel referenčni čas razreda LM P2 – 3:39,922. Popoldan se je Oliver Webb še nekaj časa privajal na stezo, nato pa volan prepustil Nelsonu Panciaticiju. Alpine A450b je kljub predrti pnevmatiki in nekaj prekinitvam z rdečimi zastavami dan zaključila na tretjem mestu v razredu LM P2 s časom 3:39,026.

Philippe Sinault, vodja moštva Signatech-Alpine: “Najbolj sem zadovoljen, ker nam je uspelo opraviti celoten program priprav, ki je bil zelo obsežen. Paul-Loup in Oliver sta prevozila za novince obveznih deset krogov, mi pa smo lahko ocenili različne vrste pnevmatik, ki nam jih je Dunlop dal na voljo. Kljub nevšečnostim s predrto pnevmatiko smo bili hitri in dopoldan dosegli najboljši, popoldan pa tretji najboljši čas kroga. Ta teden nas čaka še zelo veliko dela, saj moramo zaključiti z vsemi pripravami na dirko.”

Paul-Loup Chatin: “Za nami je zelo spodbuden dan. Očitno je Alpine A450b z nastavitvami za Le Mans konkurenčen dirkalnik, na katerega sem se kaj hitro privadil. Vozne lastnosti so predvidljive, zato sem ga lahko gnal brez strahu pred neprijetnimi presenečenji. Te preskusne vožnje so bile zelo koristne za temeljite priprave na 24-urno dirko. Zdaj nam preostane še, da naša današnja spoznanja in ugotovitve dodatno preverimo med naslednjimi preskusnimi vožnjami.”

Nelson Panciatici: “Opravili smo kar nekaj dragocenih priprav na dirko, jaz pa sem se lahko spet privadil na posebnosti te steze. Nekaj časa sem izgubil zaradi pnevmatike, ki so je predrle razbitine na stezi, vendar sem bil v celoti kar dovolj hiter. Ta dan preskusnih voženj nam je utrdil samozavest tik pred dirkaškim tednom v Le Mansu.”

Oliver Webb: “Naposled sem lahko spoznal to neverjetno dirkališče. Začel sem z obveznimi desetimi krogi za novince, potem pa sem se posvetil nastavitvam in daljšim vožnjam, v katerih smo preverjali različne vrste pnevmatik. Hkrati sem se privajal tudi na stezo in promet na njej. Vse skupaj je bilo zelo opogumljajoče.”

Testi za Alpine napovedujejo visoke uvrstitve na dirki 24 ur Le Mansa

Testi za Alpine napovedujejo visoke uvrstitve na dirki 24 ur Le Mansa

Naslednji “nastop” moštva bo v nedeljo 8. junija, ko bo v središču mesta tehnični pregled za dirko 24 ur Le Mansa, ki bo 14. in 15. junija.