Alpine ponovno evropski prvak

Avtomobilizem, KHD, Šport

Moštvo Signatech-Alpine se je zaobljubilo, da se bo v zadnji dirki letošnjega prvenstva European Le Mans Series v zadnji dirki v Estorilu na Portugalskem borilo za skupno zmago. Kljub temu, da bi jim ne glede na dosežke tekmecev za naslov zadostovalo že drugo mesto, se je francosko moštvo na zadnjo dirko pripravilo enako zavzeto kot […]

Moštvo Signatech-Alpine se je zaobljubilo, da se bo v zadnji dirki letošnjega prvenstva European Le Mans Series v zadnji dirki v Estorilu na Portugalskem borilo za skupno zmago. Kljub temu, da bi jim ne glede na dosežke tekmecev za naslov zadostovalo že drugo mesto, se je francosko moštvo na zadnjo dirko pripravilo enako zavzeto kot za vse prejšnje.

Tako kot ob vsakem letošnjem nastopu se je Alpine A450b tudi v Estorilu izkazala s svojo konkurenčnostjo. Nelson Panciatici je s tretjega startnega mesta do prve ravnine že napredoval na drugo mesto. Francoz je ostal v stiku z vodilnim Zytekom vse do prve zamenjave dirkačev, ko je volan prevzel Paul-Loup Chatin, ki je istega dne praznoval 23. rojstni dan, in se do izteka prve ure dirke prebil na čelo. Boj za vodilno mesto je postal še bolj napet, ko se je vanj vključil še eden od Ligierjev, vendar je bila Alpine A450b spet spredaj, ko je bil zaključen drug krog postankov boksih zaradi dolivanja goriva. Takrat je dirkalnik prevzel Oliver Webb, ki je prednost moštva počasi povečeval, preden je dirkalnik za zaključno dvojno izmeno spet prevzel Chatin. Vendar sta nato dve kazni zaustavili napredovanje Alpine A450b; prva je bila obvezen postanek v boksu (stop&go) zaradi nedovoljenega števila mehanikov ob dirkalniku med dotakanjem goriva, druga pa obvezen tri minute dolg postanek v boksu zaradi spodrsavanja koles med speljevanjem pred boksi. Na račun teh kazni je Alpine s številko 36 nazadovala na šesto mesto. To je pomenilo, da je bil manj kot uro pred koncem dirke potreben ponoven razmislek o strategiji. Moštvo Signatech-Alpine je vse napore posvetilo temu, da bi si zagotovili toliko točk, kot so jih potrebovali za drugo zaporedno osvojitev prvenstva. Chatin se je povzpel na peto mesto in vozil enako hitro kot najhitrejši tekmeci, tako da je Alpine mimo kariraste zastavice pripeljala z naslovom prvaka v žepu! Izjemna tekmovalna sezona se je v Estorilu zaključila s petim zmagovalcem, kar zgovorno priča o visoki ravni najbolj napetega prvenstva za prototipe LM P2.

Alpine_62989_global_enOliver Webb: “Moja dirkaška tovariša sta na za začetku dirke odlično odpeljala svoji izmeni, jaz pa sem našo prednost lahko zadržal do izreka obeh kazni. Ti sta nas morda stali zmage v Estorilu, nista pa nam mogli odvzeti zmage v prvenstvu! Uvrstitev na stopničke v dirki 24 ur Le Mansa in zdaj še naslov prvaka European Le Mans Series sta zame zelo velika dosežka že v prvi sezoni vzdržljivostnih dirk. Upam samo, da bomo tako nadaljevali tudi v naslednjem letu!”

Letošnji uspeh je za Alpine že tretji naslov evropskega prvaka po tistem, ki ga je osvojila pred 40 leti z dirkalnikom Alpine A441 in lanskim naslovom z Alpine A450. Panciatici je prvi dirkač, ki je dvakrat zapored postal prvak European Le Mans Series v tem razredu. Chatin je točno na svoj 23. rojstni dan postal najmlajši prvak razreda LMP2. Pravzaprav tudi 23 let in pol stari Webb ni prav veliko zgrešil tega rekorda. Poleg veselja ob ubranitvi naslova prvaka so pri Alpine izrazili tudi polno podporo Julesu Bianchiju in njegovim bližnjim. Jules je del družine Alpine, saj sta njegov ded Mauro in stari stric Lucien osvojila prvo zmago znamke Alpine na dirkališču leta 1965 v dirki 500 kilometrov Nürburgringa za volanom dirkalnika Alpine M65. Jules je v naših mislih tudi med slavljenjem osvojenega prvenstva.

Alpine le mansIzid dirke 4 ure Estorila:
1. Sebastien Loeb Racing 24 (Capillaire/Eriksson) 146 krogov, 4:00.27,461
2. Newblood by Morand Racing 43 (Hirsch/Klien/Ragues) + 35,399
3. Jota Sport 38 (Albuquerque/Dolan/Tincknell) + 43,713
4. Race Performance 34 (Frey/Mailleux/Niederhauser) – 1 krog
5. Signatech Alpine 36 (Chatin/Panciatici/Webb) – 1 krog
6. Murphy Prototypes 48 (Derani/Littlejohn/Wells) – 2 kroga
7. Greaves Motorsport 41 (Faisca/Fletcher/McMurry) – 2 kroga
8. Pegasus Racing 29 (Coleman/Leutwiler/Schell) – 5 krogov

Končna razvrstitev za European Le Mans Series 2014 (po petih dirkah):
1. Signatech Alpine, št. 36 78 točk
2. Jota Sport, št. 38 74 točk
3. Newblood by Morand Racing, št. 43 68 točk
4. Sebastien Loeb Racing, št. 24 57 točk
5. Race Performance, št. 34 57 točk
6. Greaves Motorsport, št. 41 38 točk
7. Thiriet by TDS Racing, št. 46 35 točk
8. Greaves Motorsport, št. 28 30 točk