Novo konceptno vozilo v ženskih rokah

Aktualno

Projekt naslednjega konceptnega avtomobila pri švedskem Volvu že pred svojim končanjem vzbuja pozornost. Pri njem namreč glavno vlogo igrajo dekleta, …khm, dame različnih poklicev, ki segajo od projektnega vodje, inženirke do oblikovalke. Še en dokaz,…

Projekt naslednjega konceptnega avtomobila pri švedskem Volvu že pred svojim končanjem vzbuja pozornost. Pri njem namreč glavno vlogo igrajo dekleta, …khm, dame različnih poklicev, ki segajo od projektnega vodje, inženirke do oblikovalke. Še en dokaz, da ženske v avtomobilizmu niso kar tako.

»V prihodnosti nas bo večina individualistov«

Konceptno vozilo YCC (»Your Concept Car«) se bo Volvovi vizionarski floti pridružilo spomladi prihodnje leto, nakazuje pa, kakšno smer bi lahko ubrala ta znamka v prihodnje. Vozilo naj bi bilo namenjeno predvsem kupcem, ki so po svoji naravi individualisti, med njegove prednosti pa štejejo zlasti prefinjen stil, zmogljivosti in kakovostna izdelava. YCC lahko razumemo kot študijo tako imenovane inteligentne ergonomije, kjer se različne funkcionalne rešitve prilagajajo vozniku in njegovim željam.

»Ženske zahtevnejše od moških«

»Pregovor pravi, če ustrežete pričakovanjem žensk, potem presežete pričakovanja moških. Zato s konceptnim vozilom ciljamo na oba spola,«  pravi Tatiana Butovitsch Temm iz oddelka za stike z javnostjo. Razvoj konceptnega YCC je naletel na dober odziv tudi pri Švedki avtomobilski zvezi, kjer je skupina za opravljeno delo prejela posebno nagrado. Pri Volvu tudi sicer redno spremljajo modne smernice, njihovi oblikovalski studii se nahajajo v Goeteburgu, Kaliforniji in Barceloni, že 13 let pa obstaja tudi ženska referenčna skupina, ki je igrala pomembno  vlogo pri nastanku prestižnega volva XC90.