Ekipa za rally Dakar 2004

Aktualno

Nissan Rally Raid Team je včeraj na tiskovni konferenci v Parizu predstavil celotno ekipo za rally Dakar 2004. Posadke, ki bodo tekmovale v kategoriji prototipov, so štiri, vodil pa jih bo direktor ekipe Gilles Martineau,…

Nissan Rally Raid Team je včeraj na tiskovni konferenci v Parizu predstavil celotno ekipo za rally Dakar 2004. Posadke, ki bodo tekmovale v kategoriji prototipov, so štiri, vodil pa jih bo direktor ekipe Gilles Martineau, ki je kot direktor avtomoto športa 12 let vodil ekipo Forda.

 

Rally Dakar je ena Nissanovih prednostnih usmeritev na področju avtomoto športa, odločitev za štiriletno sodelovanje na tovrstnih prireditvah je vodstvo sprejelo lani. Z udeležbo na tekmovanjih si želi Nissan predvsem utrditi ugled in zagotoviti uspešno promocijo svoje blagovne znamke. Štiri posadke v kategoriji prototipov bodo vozile novo različico vozila nissan pickup 2004. Vrsta sprememb je izboljšala njegovo aerodinamičnost, ergonomijo in zmogljivost. 

 

Posadke:

 

Ari Vatanen (Finska), štirikratni prvak rallyja Dakar, bivši svetovni prvak v rallyju in zmagovalec svetovnega pokala v maratonskem rallyju. Spremljal ga bo sovoznik in rojak Juha Repo, ki bo prvič tekmoval na rallyju Dakar.

 

Colin McRae (Velika Britanija), bivši britanski in svetovni prvak v rallyju, ki bo prvič sodeloval na rallyju Dakar. Sovoznica bo Švedinja Tina Thorner, ki bo na Dakarju tekmovala že četrtič.

 

Giniel de Villiers (Južnoafriška Republika), zmagovalec letošnjega rallyja v Maroku in peti na lanskoletnem rallyju Dakar. Spremljal ga bo kolega  Južnoafričan Francois Jordaan, ki je njegov sovoznik že tri leta.

 

Yves Loubet (Francija), zmagovalec rallyja faraonov in petkratni francoski prvak v rallyju. Njegov sovoznik bo izkušeni profesionalec Pascal Maimon, ki je bil lani peti na Dakarju z de Villiersom.