Zanimanje za Proton

Aktualno

Volkswagen se pogovarja z malezijskim holdingom Proton o medsebojnem sodelovanju. S to potezo bi Volkswagen pridobil trdno odskočno desko na hitro rastočem avtomobilskem trgu jugovzhodne Azije, Proton pa bi postal precej manj odvisen od vlade,…

Volkswagen se pogovarja z malezijskim holdingom Proton o medsebojnem sodelovanju. S to potezo bi Volkswagen pridobil trdno odskočno desko na hitro rastočem avtomobilskem trgu jugovzhodne Azije, Proton pa bi postal precej manj odvisen od vlade, poroča Reuters.

Volkswagen naj bi po besedah neimenovanih virov v Protonu imel vsaj tolikšen tržni delež, da bo imel dostop do njegovih proizvodnih zmogljivosti, kjer bi lahko izdeloval svoje avtomobile za azijski trg. Proton, s katerim upravlja država, obvladuje skoraj polovico malezijskega avtomobilskega trga, a njegov delež hitro pada. Razlog je v ukinitvi zaščite s strani Svetovne trgovinske organizacije, zato Proton potrebuje ustreznega partnerja, ki bi mu zagotovil modernejšo tehnologijo, s katero se lahko spoprime s konkurenco. Malezijski mediji sicer pišejo, da se Proton o partnerstvu pogaja s Hyundaijem, vendar je Oles Gadacz, Hyundaijev direktor za odnose z javnostjo, to odločno zanikal.