*** Novejše informacije ***

Aktualno

Japonska znamka Lexus je na avtomobilskem salonu v New Yorku pokazala svoj tretji letošnji koncept z imenom LF-C, ki naj bi predvsem s svojo drzno obliko nakazovala smer prihodnje oblikovne govorice. Posebnost tega športnega kupeja…

Japonska znamka Lexus je na avtomobilskem salonu v New Yorku pokazala svoj tretji letošnji koncept z imenom LF-C, ki naj bi predvsem s svojo drzno obliko nakazovala smer prihodnje oblikovne govorice. Posebnost tega športnega kupeja je posebej zasnovana zložljiva streha, ki se v prtljažnik zloži skozi zelo ozko odprtino.

Lexus LF-C se namreč z enostavnim pritiskom na gumb spremeni iz kupeja v kabrioleta, streha se zloži v prtljažnik skozi zelo ozko odprtino. Oblikovalci so športnemu kupeju karoserijo ukrojili iz konveksnih in konkavnih površin, ki dajejo hkrati občutek trdnosti in mehkobe. Za svetlo notranjost je značilen volan v stilu F1 z nameščenimi gumbi za prestavljanje in prosojnimi okroglimi merilniki, katerih kazalci tečejo iz obroča in ne iz sredine. Po sredini teče sredinski greben z nameščenimi instrumenti, ki ločuje po dva sedeža na vsaki strani. Pri športnem konceptu gre za zasnovo motor spredaj, pogon zadaj v nosu je nameščen 4.3-litrski osemvaljni bencinski agregat s 300 KM, njegova moč pa se preko šeststopenjskega menjalnika prenaša na zadnji kolesi.