Najmočnejši serijski roadster

Aktualno

Mercedes-Benz je v sodelovanju z AMG predstavil novega SL 65 AMG. Avtomobil s trikrako zvezdo na nosu je trenutno najmočnejši serijski roadster na svetu, na ceste pa bo zapeljal junija letos. Poganja ga 6,0-litrski dvanajstvaljni…

Mercedes-Benz je v sodelovanju z AMG predstavil novega SL 65 AMG. Avtomobil s trikrako zvezdo na nosu je trenutno najmočnejši serijski roadster na svetu, na ceste pa bo zapeljal junija letos.

Poganja ga 6,0-litrski dvanajstvaljni V12 motor, ki s pomočjo dveh turbinskih polnilnikov razvije največjo moč 612 KM. SL 65 AMG tako do hitrosti sto kilometrov na uro pospeši v 4,2 sekunde, številko 200 kazalec na merilniku hitrosti doseže v 12,9 sekunde, največja hitrost pa je elektronsko omejena na 250 kilometrov na uro. Za prenos moči skrbi petstopenjski avtomatski menjalnik z možnostjo ročnega pretikanja z ročicami na volanu. SL 65 AMG je opremljen z AMG-jevim športnim vzmetenjem, mehansko zaporo diferenciala in z nanovo razvitimi visokozmogljivimi zavornimi diski iz kompozitnih materialov.