Poskočnejša v letu 2004

Aktualno

Pri Hondi so svojega športnega civica z oznako type-R za letošnje leto nekoliko oblikovno dodelali, izboljšali aerodinamiko in dodali nekaj žlahtnih podrobnosti v potniški kabini. Najpomembnejša izboljšava na motorju pa je lažji vztrajnik, ki izboljša…

Pri Hondi so svojega športnega civica z oznako type-R za letošnje leto nekoliko oblikovno dodelali, izboljšali aerodinamiko in dodali nekaj žlahtnih podrobnosti v potniški kabini. Najpomembnejša izboljšava na motorju pa je lažji vztrajnik, ki izboljša pospešek do sto kilometrov na uro za 0,2 sekunde.

Enak motor z lažjim vztrajnikom

Pod motornim pokrovom se vrti enak motor kot v lanskem modelu, se pravi 2,0-litrski štirivaljnik s po štirimi ventili nad vsakim valjem in dvema odmičnima gredema v glavi ter terhologijo i-VTEC. Največjo moč 200 KM doseže pri 7.400 vrtljajih in največji navor 196 Nm pri 5.900 vrtljajih motorne gredi. Inženirji so namestili lažji vztrajnik, tako da pospešek od nič do sto kilometrov na uro traja 6,6 sekunde (prej 6,8), največja hitrost pa znaša 235 kilometrov na uro.

Spremenjeni spojlerji za boljšo aerodinamiko

Nekoliko je spremenjeno tudi vzmetenje s stabilizatorji, 17-palčna platišča pa so obuta v pnevmatike dimenzij 205/45. Sprednji žarometi se sedaj ponašajo s trojno optiko, drugačno podobo pa so dobile tudi zadnje luči. Drugačna sta tudi sprednji in zadnji odbijač, vsi spojlerji, se pravi sprednji, stranski pragovi in zadnji spojler na vrhu prtljažnih vrat, pa so bili na novo oblikovani, tako da omogočajo čim boljše aerodinamične lastnosti. V notranjosti se sedeži in obloge na vratih ponašajo z rdečimi vložki in kromiranimi dodatki.