Spomin na stare čase

Aktualno

Pri hčerinski znamki ameriškega avtomobilskega koncerna General Motors so naznanili, da pripravljajo novega predstavnika razreda crossover, imenovanega HHR. Kratica pomeni »Heritage High Roof«, gre pa za tradicionalno obliko Chevroletovih poltovornjakov iz štiridesetih let prejšnjega stoletja….

Pri hčerinski znamki ameriškega avtomobilskega koncerna General Motors so naznanili, da pripravljajo novega predstavnika razreda crossover, imenovanega HHR. Kratica pomeni »Heritage High Roof«, gre pa za tradicionalno obliko Chevroletovih poltovornjakov iz štiridesetih let prejšnjega stoletja.

Novinca bodo pričeli izdelovati poleti 2005, označujejo pa ga kot mešanico med enoprostorcem, poltovornjakom (v prikazani različici brez kasona) in športnim terencem. HHR je bila v sredini prejšnjega stoletja interna oznaka za obliko Chevroletovih »truckov«, njene značilnosti pa so vidne tudi pri aktualnem modelu SSR. HHR je samo eden izmed trojice novih vozil, ki bodo bazirali na GM-ovi novi platformi »delta«. Najprej, že prihodnje leto, pride na vrsto model aveo, leto kasneje pa skoraj hkrati s predstavljenim novincem še model cobalt. Zaenkrat je na voljo le računalniška risba, zato o končni obliki novinca verjetno še ni bilo rečene zadnje besede. Sedež podjetja Chevrolet Motor Division se nahaja v prestolnici ameriške avtomobilske industrije, Detroitu.