Marko Jager najhitrejši na štirih kolesih v Tirani

Motociklizem, Šport

Po 1700 kilometrih se je zaključil reli Albanija. Na štirih kolesih je zmagovalec Slovenec Marko Jager, med motoristi pa Italijan Christian Pastori. Vseh pet slovenskih dirkačev je uspešno končalo reli v za evropske pojme zelo skrajnih razmer: oba motorista Simon Marčič in Robert Reher s poškodovanim gležnjem in še komaj voznim motociklom.

Po 1700 kilometrih se je zaključil reli Albanija.
 

Na štirih kolesih je zmagovalec Slovenec Marko Jager, med motoristi pa Italijan Christian Pastori.

56F60634-B90E-11E1-8E6B-540A66B94067Vseh pet slovenskih dirkačev je uspešno končalo reli v za evropske pojme zelo skrajnih razmer: oba motorista Simon Marčič in Robert Reher s poškodovanim gležnjem in še komaj voznim motociklom, Jože Zalar je preživel prevračanje s štirikolesnikom, še najmanj težav je imel njegov moštveni tovariš Edward Jerak. Vse pa je seveda zasenčil Marko Jager, ki je od štarta do cilja dominiral v razredu štirikolesnikov in prepričljivo zmagal tako v absolutni konkurenci štirikolesnikov, kjer nastopajo tudi športni quadi (vključno z evropskim prvakom Alexom Brusselersom), kot v razredu težjih ATV-jev, kjer je bil povsem brez konkurence (z več kot pet urno prednostjo pred  Edwardom Jerakom in Jožetom Zalarjem na drugem oziroma tretjem mestu.) Resno pa je ogrožal tudi dirkače z motocikli in nekaj časa celo vodil, nato pa zaradi štirikolesnikom manj primerne trase in osmih prebitih gum popustil tempo (še posebno ker organizator sploh ni štel skupne klasifikacije vseh vozil). Bil je tudi bistveno hitrejši od najhitrejšega avtomobila.
 
Marko Jager: »Zadnja etapa je postregla z dolgo hitrostno preizkušnjo, ki je prinesla številna prečkanja rek in prepadne makadame, na katerih je kar nekaj tekmovalcev raztreščilo svoje stroje in kosti. Odločil sem se, da ne napadam na vse ali nič saj bi lahko ostal povsem praznih rok. Ker sem ostal brez rezervnih gum pravzaprav nisem imel izbire, zato sem nekoliko popustil tempo, a kljub temu z veliko prednostjo zmagal med štirikolesniki in sploh vsemi dirkači na štirih kolesih. To je odlična motivacija, da se v prihodnosti lotim še večjih relijev.«