Ženeva: Preoblikovana Chevrolet Captiva

Aktualno, Novosti, Saloni

Chevrolet je družba, ki je v bistvu ustvarila celotni segment športno terenskih vozil, začenši z modelom Suburban letnika 1935, in ima 75 let izkušenj pri oblikovanju športno terenskih vozil. Na letošnjem avtomobilističnem salonu v Ženevi je Chevrolet prvič v Evropi predstavil preoblikovano različico kompaktnega športno terenskega vozila Captiva. Na novi Captivi je bilo uvedenih več […]

Chevrolet je družba, ki je v bistvu ustvarila celotni segment športno terenskih vozil, začenši z modelom Suburban letnika 1935, in ima 75 let izkušenj pri oblikovanju športno terenskih vozil. Na letošnjem avtomobilističnem salonu v Ženevi je Chevrolet prvič v Evropi predstavil preoblikovano različico kompaktnega športno terenskega vozila Captiva.

chevrolet captiva 2013Na novi Captivi je bilo uvedenih več sprememb na zadnjem in sprednjem delu vozila, vključno z novimi zadnjim lučmi s svetlečimi diodami, vodoravnimi kromiranimi konci na izpušni cevi in preoblikovanim odbijačem. Sprednji del Captive je opremljen z nizkim odbijačem, novimi rešetkami in preoblikovanimi meglenkami. Nova 18-palčna platišča iz lahkih kovin še dodatno poudarijo navzočnost Captive na cesti. 

Captiva bo od sedaj naprej pri višjih nivojih opreme vključevala zagon vozila in vstop v vozilo brez ključa. V notranjosti se vozilo ponaša s svežimi barvami sedežev, novimi tkaninami (višji nivo opreme vključuje usnjene sedeže) in preoblikovanimi okrasnimi elementi na armaturni plošči. Dvopodročna klimatska naprava, paket osvetlitve in ogrevani zadnji sedeži glede na nivo opreme zagotavljajo še toliko večje udobje.

Preoblikovana Captiva je ima lahko poleg dodatne priročne opreme do sedem sedežev. Chevrolet bo s poletno predstavitvijo modela Trax, ki bo konkuriral v priljubljenem in hitro rastočem segmentu majhnih športno terenskih vozil, še dodatno povečal ponudbo. Trax bo na voljo s pogonom na sprednji kolesi in pogonom na vsa kolesa. 

Susan Docherty, predsednica in direktorica znamk Chevrolet in Cadillac za Evropo: »Trax združuje okretnost majhnega avtomobila in vsestranskost športno terenskega vozila, zaradi česar je idealen za sodobne mestne raziskovalce. Večja in zmogljivejša Captiva ima elegantnejši videz. Captiva je idealen sopotnik za posameznike, ki si želijo pustolovščin, vendar potrebujejo več prostora, zmogljivosti in tisti dodatni kanček priročnosti.«