V Prilipah zmaga Gerčarju, naslov Gajserju

Motociklizem, Šport

Na zadnji dirki, UNIOR MX prvenstva Slovenije v Prilipah pri Brežicah so se naši najboljši motokrosisti še zadnjič letos pomerili med seboj. Z dvojno zmago je slavil Klemen Gerčar, član domačega kluba AMD Brežice. Drugo mesto na dirki in tudi v skupnem seštevku je osvojil Toni Mulec. V šibkejšem razredu MX 125 je z zmago […]

Na zadnji dirki, UNIOR MX prvenstva Slovenije v Prilipah pri Brežicah so se naši najboljši motokrosisti še zadnjič letos pomerili med seboj. Z dvojno zmago je slavil Klemen Gerčar, član domačega kluba AMD Brežice. Drugo mesto na dirki in tudi v skupnem seštevku je osvojil Toni Mulec. V šibkejšem razredu MX 125 je z zmago potrdil naslov prvaka Aljoša Molnar. Dirka je štela tudi za prvenstvo Hrvaške.

Na odlično pripravljeni, stezi, se je v čudovitem sončnem vremenu odločalo o naslovih prvakov. V elitnem razredu MX Open se Klemen Gerčar ni mogel potegovati za naslov. saj je zaradi poškodbe izpustil kar tri vožnje in osvojil končno četrto mesto. Toda hitrost, ki jo je pokazal je bila prepričljiva in dober obet za prihodnjo sezono, ko bo ponovno naš predstavnik v razredu MXGP in to najverjetneje kar s svojo ekipo. Toni Mulec je ponovno sezono končal na drugem mestu in do prvega uspeha in naslova so mu zmanjkale le tri točke. Na tretje mesto se je zavihtel hrvaški tekmovalec Matej Jaroš.

IMG_0926V razredu MX 125 open je zmagal Aljoša Molnar pred Matejem Kelavo in Anejem Dopliharjem. Molnar, ki je uspel ubraniti naslov prvaka je povedal, da drugo leto še ostaja v isti kategoriji, odloča pa se še ali bo poleg domačega vozil še v katerem od močnejših tujih prvenstev.
V razredu MX 125 2T je z dvojno zmago ponovno potrdil premoč mladi Jan Pancar pred Miho Bubničem in Anejem Branisljem. Popolnoma enak vrstni red je tudi v skupnem seštevku prvenstva.

Svojo zadnjo dirko doma v kategoriji do 85 kubičnih centimetrov je Luka Milec končal z maksimalnimi točkami, drugo mesto je osvojil državni prvak Maks Mausser in tretje Hrvat Nikola Hranič. Maks Mausser je z osvojenim naslovom dokazal, da je možno stopiti na najvišjo stopničko v tej kategoriji celo pri 11. letih ob neposrednem prehodu in šibkejše kategorije MX 65, kar je lepa nagrada in dodatek k naslovu toskanskega regionalnega prvaka. Drugo mesto v točkovanju je osvojila Staša Braniselj kar je najboljši uspeh predstavnice nežnejšega spola v tej kategoriji.

IMG_0875V razredu MX 65 je zmagal Gašper Polajžer, drugi je bil Gal Hauptman in tretji Gal Zupančič. V prvenstvu je prepričljivo zmagal Gašper Polajžer.

Jaka Peklaj je z dvojno zmago le še potrdil primat v kategoriji MX50. Drugo mesto je osvojil Jaka Osek in tretje Žiga Grebenc. Slika v prvenstvu je popolnoma enaka zadnji dirki.

Pri mlajših veteranih je zmagal Bogomir Gajser pred Igorjem Pancarjem in Stanislavom Drobnetom, medtem ko je pri starejših zmagal Dragutin Markovič pred Frankom Erzetičem in Stanetom Oštirjem. V prvenstvu si je že dirko pred koncem naslov prislužil Alojzij Fortuna.

4 IMG_1198Na kratko je svojo sezono pokomentiral tudi novi prvak v kategoriji MX Open Tim Gajser: “S sezono sem zadovoljen, saj sem zmagal prav vsako vožnjo, ki sem jo odpeljal. Poškodba mi je preprečila, da bi nastopil tudi na tej zadnji dirki, a dobra novica je, da že lahko treniram po prilagojenem programu in s tem sem tudi začel priprave na sezono 2015, ko bom na svetovnem prvenstvu v kategoriji MX2 ciljal na čim bolj konstantno uvrščanje na stopničke za zmagovalce.” Tim se bo še letos odpravil na testiranje nove Hondine specialke, ki jo zanj pripravljajo v oddelku HRC.

1 IMG_1267Rezultati 6. dirke za UNIOR MX prvenstvo Slovenije, Prilipe (Brežice):
DP 50 JUN: 1. Peklaj Jaka, 2. Osek Jaka, 3. Grebenc Žiga, …
DP 65 JUN: 1. Polajžer Gašper, 2. Hauptman Gal, 3. Zupančič Gal, …
DP 85: 1. Milec Luka, 2. Mausser Maks, 3. Hranić Nikola, …
DP 125 2T: 1. Pancar Jan, 2. Bubnič Miha, 3. Braniselj Anej, …
DP125: 1. Molnar Aljoša, 2. Kelava Matija, 3. Doplihar Anej, …
DP VETERANI 50: 1. Marovič Dragutin, 2.Erzetič Franko, 3. Oštir Stanko, …
ODP VETERANI 40: 1. Gajser Bogomir, 2. Pancar Igor, 3. Drobne Stanislav, …
DP OPEN: 1. Gerčar Klemen, 2. Mulec Toni, 3. Jaroš Matej, …

Neuradni končni vrstni red UNIOR MX prvenstva Slovenije:
DP 50 JUN: 1. Peklaj Jaka, 2. Osek Jaka, 3. Grebenc Žiga, …
DP 65 JUN: 1. Polajžer Gašper, 2. Zupančič Gal, 2. Hauptman Gal, …
DP 85: 1. Mausser Maks, 2. Braniselj Staša, 3. Robek Matevž, …
DP 125 2T: 1. Pancar Jan, 2. Bubnič Miha, 3. Braniselj Anej, …
DP125: 1. Molnar Aljoša, 2. Doplihar Anej, 3.Kutnar Luka, …
DP VETERANI 50: 1. Fortuna Alojzij, 2.Pečjak Stane, 3. Špehar Stane, …
ODP VETERANI 40: 1. Gajser Bogomir, 2. Pancar Igor, 3. Rus Andrej, …
DP OPEN: 1. Gajser Tim, 2. Mulec Toni, 3. Urbas Theo, …