Trojne stopničke za GetLow v Borgo Ticinu

Motociklizem, Šport

Trening na peščeni podlagi se je obrestoval s stopničkami Saražina, Tulla in Ukote na supermoto dirki blizu Milana. Vsi so vse bližje najvišjim mestom v svojih razredih. Člane slovenske supermoto ekipe GetLow je pretekli vikend čakala dirka za pokala Honda in Dunlop na dirkališču Azzura v kraju Borgo Ticino severozahodno od Milana. Za vse tri fante […]

Trening na peščeni podlagi se je obrestoval s stopničkami Saražina, Tulla in Ukote na supermoto dirki blizu Milana. Vsi so vse bližje najvišjim mestom v svojih razredih.

Člane slovenske supermoto ekipe GetLow je pretekli vikend čakala dirka za pokala Honda in Dunlop na dirkališču Azzura v kraju Borgo Ticino severozahodno od Milana. Za vse tri fante je bila to krstna preizkušnja na tehnično zelo zahtevnem dirkališču, a že na sobotnih treningih je bilo jasno, da se je trening v preteklih dveh tednih obrestoval.

»Po prejšnji dirki v Jesolu sem opravil več treningov na enduro poligonu, za kar bi se iskreno zahvalil fantom iz Enduro Kluba Koper. Čeprav sem bil na dirkališču Azzuro prvič, sem v soboto hitro dobil dober občutek in s pomočjo ekipe odlično nastavil motocikel,« je dejal italijanski član ekipe Andrea Tull. Na kvalifikacijah v razredu Dunlop AMA je zasedel tretje mesto, nato prvo dirko začel nekoliko slabše, a se uspel priboriti do tretjega mesta. V drugi vožnji je štartal odlično in kljub težavam s preveč obrabljeno prednjo gumo, uspel še enkrat osvojiti tretjo stopničko. S tem je Andrea osvojil 3. mesto v pokalu Dunlop AMA ter 2. mesto v regijskem prvenstvu pokrajine Lomardia. »Treningi, delo z ekipo in dirkanje mi vzamejo ogromno časa in energije, a trenutno načina življenja ne bi zamenjal za nič na svetu. Ko na dirki opazim rezultate naporov, je ves trud poplačan,« pravi Tržačan Andrea Tull.

GetLow je vse bližje najvišjim mestom v svojih razredih

GetLow je vse bližje najvišjim mestom v svojih razredih

Tine Saražin je z osmega štartnega mesta v obeh vožnjah eksplozivno štartal in obakrat zasedel končno peto mesto v razredu Dunlop PRO in skupno tretje mesto v regijskem prvenstvu dežele Piemonte. Poudariti velja, da Tine vozi med sotekmovalci, ki se poleg regijskih udeležujejo tudi dirk za evropsko in svetovno prvenstvo.

Marko Ukota, ki tekmuje v italijanskem pokalu Honda, je za osvojitev nekoliko počasnejše, ozke in tehnično zelo zahtevne steze na sobotnih treningih potreboval več krogov. »Tesni ovinki mi ne ležijo, na progo sem se privajal počasi in zato potreboval več časa za nastavitev motocikla,« je povedal Ukota, ki si je na kvalifikacijah privozil peto mesto, kar je pomenilo, da je štartal iz druge vrste. Po štartu je napredoval na četrto mesto, na terenskem delu steze pa prehitel še dva sotekmovalca in končal na drugem mestu. V drugi vožnji se je na drugo mesto prebil takoj po štartu in ponovil rezultat prve dirke. »Za preboj na prvo mesto bo potrebno še veliko treninga, saj je prvouvrščeni Mauro Cucchietti izjemno hiter. Ampak moj cilj je stopiti na najvišjo stopničko,« je ambiciozen Ukota, ki v skupni razvrstitvi zaseda odlično drugo mesto.

Trikrat viden prizor za GetLow ta vikend

Trikrat viden prizor za GetLow ta vikend

Naslednja postaja za ekipo GetLow bo dirka regijskega italijanskega prvenstva Triveneto na dirkališču Adria 18. maja 2014.