Tim Novak nadaljuje na goriškem reliju – z novim dirkalnikom!

Avtomobilizem, Reli, Slovenija, Šport

Po zahtevnem nemškem reliju za SP sta Tim Novak in Uroš Ocvirk pripravljena na nov izziv: nastop na dirki za DP z dirkalnikom Peugeot 208 R2. V petek in soboto, torej 11. in 12. septembra, bo v okolici Nove Gorice ter na Banjški planoti znova rohnelo, saj se bo tam odvijal letošnji četrti reli za […]

Novak-Ocvirk

Po zahtevnem nemškem reliju za SP sta Tim Novak in Uroš Ocvirk pripravljena na nov izziv: nastop na dirki za DP z dirkalnikom Peugeot 208 R2.

V petek in soboto, torej 11. in 12. septembra, bo v okolici Nove Gorice ter na Banjški planoti znova rohnelo, saj se bo tam odvijal letošnji četrti reli za državno prvenstvo. Ker bo reli štel tudi za pokal Mitropo in tekmovanje Alpe Adria, bosta na spolzkem primorskem asfaltu nastopila tudi Tim Novak in Uroš Ocvirk.

»Zelo sem vesel, da bom lahko zelo kmalu po nesreči v Nemčiji znova sedel za volan dirkalnika. To je tudi najboljše zdravilo, da pozabim na smolo in naberem še nekaj prepotrebnih dirkaških kilometrov. Rally Nova Gorica šteje tudi za Mitropo, kjer še vedno zasedam šesto mesto v skupni razvrstitvi in tretje mesto med dirkalniki, ki so gnani na prednji kolesi. V načrtu sta potem še dva nastopa, na italijanski dirki Bassano in nemški 3Stadte, kjer bomo poskušali v pokalu še napredovati,« je dejal Tim.

Novak-Ocvirk

Za Novaka, ki je na WRC Nemčija nastopal s Fordom Fiesto, bo Peugeot 208 že tretji letošnji dirkalnik

Dirkalnik Peugeot 208 R2 bodo najeli pri italijanski ekipi Friulmotor. »Po Škodi Fabii R2, ki smo jo prodali, in Fordu Fiesti R2T je to že tretji dirkalnik, s katerim bom nastopal letos, kar ni najbolje. Vendar je dirkalnik iste kategorije kot predhodna in s podobno tehniko, predvsem pa bom vozil z gumami Pirelli, ki jih zelo dobro poznam, zato mislim, da s privajanjem ne bo težav. Želja je, da s solidnim ritmom zapeljeva na ciljno rampo, s tem pa pozabiva na preteklo smolo in si z Urošem zagotoviva dodatne točke v pokalu Mitropa. Nikakor pa ne gre podcenjevati relija Nova Gorica, saj je asfalt precej drseč, trasa pa ponuja tako skoke kot nepregledne prevoje. Ker je reli hiter, bosta ogled lanskih posnetkov iz dirkalnika ter dober popis proge ključna, vendar se dirke že veselim, saj mi je konfiguracija trase zelo všeč,« je še dodal.

Reli se bo začel v petek ob 17.48 s hitrostno preizkušnjo Ravnica, nadaljeval pa v soboto s kar devetimi hitrostnimi preizkušnjami. Servisna cona bo tokrat pri novogoriškem Mercator Centru.