Tim Gajser mojstrsko do druge zmage v Brežicah

Motociklizem, Šport

Druga dirka za UNIOR MX prvenstvo Slovenije je pokazala, da bo Tim Gajser letos težko ulovljiv tekmecem. Na štartu se je namreč zbrala lepa druščina najboljših motokrosistov, ki pa so se v elitnem razredu MX open pravzaprav borili za drugo mesto. Gajser je enostavno na najvišjem kakovostnem nivoju, saj v svetovnem merilu sodi v sam […]

Druga dirka za UNIOR MX prvenstvo Slovenije je pokazala, da bo Tim Gajser letos težko ulovljiv tekmecem. Na štartu se je namreč zbrala lepa druščina najboljših motokrosistov, ki pa so se v elitnem razredu MX open pravzaprav borili za drugo mesto. Gajser je enostavno na najvišjem kakovostnem nivoju, saj v svetovnem merilu sodi v sam vrh kategorije MX2. Drugo mesto je osvojil Peter Irt, tretje pa Klemen Gerčar.

Na dirki, ki so jo v idealnih vremenskih razmerah organizirali prizadevni člani AMD Brežice se je zbralo 86 tekmovalcev v devetih kategorijah.

Tim Gajser je ponovno prikazal svoje mojstrstvo in z atraktivno in brezkompromisno vožnjo navduševal gledalce ob stezi. Klemen Gerčar je očitno okreval po lažji poškodbi, ki jo je staknil v nemškem prvenstvu in pokazal solidno hitrost, za posebno presenečenje pa je poskrbel Peter Irt, ki sicer tekmuje v nemškem ADAC prvenstvu in odprtem Madžarskem prvenstvu in z drugim mestom zasluženo vrinil med Gajserja in Gerčarja.

1MX OPEN GAJSER

Med najmlajšimi je slavil Jaka Peklaj, ki je z zmagama v obeh vožnjah kategorije MX 50 Junior močno zmagal. Drugo mesto je osvojil Žiga Grebenc in tretje Dario Plantaš s Hrvaške. Kljub nekaj manjkajočim tekmovalcem, se jih je na štartu zbralo kar 12, kar je lep obet za mladinski motokros.

Med nekoliko starejšimi, v kategoriji MX65 je odlično hitrost in pokazal mladi dolenjski up Gal Hauptman, ki je v obeh vožnjah zmagal pred hrvaško tekmico Mijo Ribić. Novinec v kategoriji Jaka Osek je z dvojnim tretjim mestom tudi skupno stopil na tretjo stopničko.

Kategorija MX85 je postregla z junaško predstavo Maksa Mausserja, ki je kljub bolezni (vročina, slabost in celo bruhanje) stisnil zobe, se pognal s štarta in v obeh vožnjah prepričljivo zmagal. Maks, ki sicer odlično dirka tudi v nemškem ADAC in italijanskem državnem prvenstvu je prost dirkaški konec tedna izkoristil, da na domačih tleh trenira na dirki kar je seveda najboljši trening za močne tekme na mednarodnem prizorišču. Drogo in tretje mesto sta si z zanesljivimi vožnjami razdelila Matevž Robek in Gašper Polajžer.

V kategoriji MX 125 smo ponovno videli močno predstavo Luke Mileca, absolutno najhitrejšega na 125 kubičnih dvotaktnih motociklih. Tudi Luka si izkušnje nabira na močnem Italijanskem prvenstvu kjer posega po najvišjih mestih. Drugo mesto si je prislužil Tadej Dolinar, tretje pa Jaka Završan kljub veliki smoli v drugi vožnjo ko je padel v prvem ovinku in nato v boju za drugo mesto še tik pred koncem. Miha Bubnič, ki je zmagal na prvi dirki v Pakracu je bil tokrat ‘le’ deveti a ob dejstvu, da je dirkal z zlomljeno desno roko je to vsekakor izjemen podvig, predvsem pa je zbral pomembnih 29 točk.

Med veterani, ki so že srečali abrahama je zopet slavil Alojzij Fortuna pred Brankom Kavšek in Gorazdom Vidicem. Med mlajšimi veterani, torej nad 40 let je vso konkurenco prepričljivo ugnal Bogomir Gajser, oče in trener motokrosističnega junaka Tima Gajserja. Na stopničkah sta se mu pridružila še Igor Pancar na drugem in Tomaž Jankovič na tretjem mestu. Naj omenimo še to, da čeprav sta Bogomir Gajser in Igor Pancar konkurenta na stezi, Bogomir pomaga z nasveti Janu Pancarju, enemu najbolj perspektivnih mladih motokrosistov pri nas. Morda pa tako dobimo še kakšnega bodočega šampijona.

2MX OPEN IRT

V kategoriji MX2 (DP125) smo videli izjemen dvoboj med Janom Pancarjem, ki je šele začel z dirkanjem na 250 kubičnem štiritaktnem motociklu in bolj izkušenim Aljošo Molnarjem. Razdelila st asi enako število točk a ker je Pancar zmagal v drugi vožnji je lahko najvišje dvignil pokal za prvo mesto. Tretje mesto je zasedel Anej Doplihar, z enakim številom točk pa je na četrtem mestu pristal Luka Kutnar.

Tokrat so tekmovali tudi motokrosisti razreda R3 za pokalno tekmovanje AMZS, najhitrejši je bil domačin Frigelj Luka.

Naslednja dirka za pokalno tekmovanje AMZS v motokrosu bo 31.5. v Šentvidu Pri Stični, za UNIOR MX prvenstvo pa na dan državnosti 25.6. v Mačkovcih tako, da lahko praznik praznujete z ogledom motokros dirke.

Rezultati 2. dirke za UNIOR MX prvenstvo Slovenije, Prilipe (Brežice):

DP 50 JUN: 1. Peklaj Jaka, 2. Grebenc Žiga, 3. Plantaš Dario,…
DP 65 JUN: 1. Hauptman Gal, 2. Ribić Mia, 3. Osek Jaka,…
DP 85: 1. Mausser Maks, 2. Robek Matevž, 3. Polajžer Gašper,…
DP 125 2T: 1. Milec Luka, 2.Dolinar Tadej, 3. Završan Jaka,…
DPMX2: 1. Pancar Jan, 2. Molnar Aljoša , 3. Doplihar Anej,…
DP VETERANI 50: 1. Fortuna Alojzij, 2. Kavšek Branko, 3. Vidic Gorazd,…
ODP VETERANI 40: 1. Gajser Bogomir, 2. Pancar Igor, 3. Jankovič Tomaž,…
DP OPEN: 1. Gajser Tim, 2. Irt Peter, 3. Gerčar Klemen,…