Ste opazili nenavaden avtomobil na dirki po Italiji?

Novosti

Najdi vsiljivca, je bila včasih priljubljena igrica. In na kolesarski dirki po Italiji ga ni težko opaziti v karavani vozil, ki na strehi prevažajo kolesa tekmovalcev. Pri ekipi Bahrain Merida za prevoz koles uporabljajo zelo posebno vozilo. McLaren in Bahrain-Merida sta konec leta 2018 označila partnerstvo za leto 2019, plod tega pa je, da kolesa […]

Najdi vsiljivca, je bila včasih priljubljena igrica. In na kolesarski dirki po Italiji ga ni težko opaziti v karavani vozil, ki na strehi prevažajo kolesa tekmovalcev. Pri ekipi Bahrain Merida za prevoz koles uporabljajo zelo posebno vozilo.

Mclaren 570S je sila nenavadno vozilo za prevažanje koles.

McLaren in Bahrain-Merida sta konec leta 2018 označila partnerstvo za leto 2019, plod tega pa je, da kolesa profesionalnega moštva, za katerega nastopajo tudi slovenski kolesarji Grega Bole, Borut Božič, Kristijan Koren, Matej Mohorič, Domen Novak, David Per in Luka Pibernik, športni direktor pa je Gorazd Štangelj, prevažajo s superšportnikom mclaren 570S.

Za osnovni model je treba odšteti skoraj 200 tisočakov, za pospešek od 0 do 100 km/h pa skrbi 3,8-litrski V8 motor z dvema turbopolnilnikoma, ki razvije moč 419 kilovatov (570 KM) in 600 Nm navora. Največja hitrost je 328 km/h. 

Brain Copeland, koordinator ekipe, je ob sklenitvi poslovne poti z McLarnom dejal, da je to super za kolesarjenje in morda nekaj najbolj razburljivega, kar se je zgodilo v zadnjem desetletju. Pravi, da jim lahko McLaren pomaga na mnogih področjih. “Njihove izkušnje so neomejene.”

Ena od posebnosti vozila, zaradi katerih lahko povlečemo vzporednice s kolesi, ki jih med dirko uporabljajo profesionalni kolesarji, je da je okvir vozila narejen iz ogljikovih vlaken in tehta zgolj 80 kilogramov, ostali karoserijski deli pa so narejeni iz aluminija. Zato mclaren 570S tehta le 1.313 kilogramov.