Simon Marčič: “Motor je takšen, kot bi prišel iz tretje svetovne vojne …”

Aktualno, Motociklizem, Šport

Ponoči smo prejeli še Simonovo izjavo o 2. etapi letošnjega Dakarja. Za oris pustolovščin, ki jih doživlja, preberite spodnji zapis: Simon Marčič: “Včerajšnja etapa je bila hitra in nevarna. Srečen sem da sem ok, saj sem močno padel pri kakšnih 120 km\h. Na specialu je bilo dosti omejitev hitrosti na 50 km\h in enostavno nisem mogel razumeti, […]

Simon Marčič, Dakar 2015

Ponoči smo prejeli še Simonovo izjavo o 2. etapi letošnjega Dakarja. Za oris pustolovščin, ki jih doživlja, preberite spodnji zapis:

Simon Marčič: “Včerajšnja etapa je bila hitra in nevarna. Srečen sem da sem ok, saj sem močno padel pri kakšnih 120 km\h. Na specialu je bilo dosti omejitev hitrosti na 50 km\h in enostavno nisem mogel razumeti, kako se je lahko Sonik lahko peljal mimo mene, da sem ga potem moral po koncu omejitve spet prehitevati, kar je bilo nevarno. Ko je prišla nova omejitev, me je spet prehitel, in ko sem ga ponovno nazaj, sem naletel na zaprt ovinek in prah od njegovega štirikolesnika. Pritožil sem se in Sonik bo kaznovan, a to mi ne pomaga dosti, ker sem izgubil najmanj 15 minut, da sem pobral vse dele od motorja, ki so po padcu ležali okrog. Nisem se polomil, imam pa zatečen prst in koleno. Motor je pa takšen, kot bi prišel iz tretje svetovne vojne – vitalni deli so sicer nepoškodovani, bom pa rabil precej časa, da ga sestavim.”