SEAT zre intenzivno v prihodnost

Poslovno

Predsednik uprave družbe Seat Jürgen Stackmann je na srečanju, na katerem so se zbrali poslovneži, politiki in predstavniki uradnih ustanov in je potekalo v poslovnem nebotičniku Torre de Cristal v Madridu, poudaril močno vlogo, ki jo ima njihovo podjetje v španskem gospodarstvu. Kot je izpostavil predsednik, odlični proizvodni in prodajni rezultati kažejo, da je nastopil […]

Predsednik uprave družbe Seat Jürgen Stackmann je na srečanju, na katerem so se zbrali poslovneži, politiki in predstavniki uradnih ustanov in je potekalo v poslovnem nebotičniku Torre de Cristal v Madridu, poudaril močno vlogo, ki jo ima njihovo podjetje v španskem gospodarstvu.

Kot je izpostavil predsednik, odlični proizvodni in prodajni rezultati kažejo, da je nastopil čas za novo poglavje v zgodovini družbe. Zaradi priljubljenosti Leona in nagrad, ki jih je prejel, kot npr. naziv ‘avto leta’ v več državah, se je njegova prodaja povečala za 57,9 %, skupna prodaja družbe pa se je v obdobju od januarja do septembra v primerjavi z istim obdobjem leta 2013 izboljšala za 10,5 %. Seat je v tovarni v Martorellu zaposlil več kot 600 novih delavcev, ker bodo na liniji za proizvodnjo uspešnega Leona uvedli dodatno izmeno.

Juergen-StackmannSEAT

Na prvem srečanju iz serije Encuentros Seat je predsednik družbe izrazil svojo predanost evropskemu trgu, na katerem pričakujejo nadaljnjo rast tržnega deleža, osredotočiti pa se nameravajo na proizvode in tržne segmente z višjo dodano vrednostjo na vozilo. Seat bo tudi v prihodnje razvijal že uveljavljene modelske serije, kot je denimo kompaktni Leon, posvetili pa se bodo tudi drugim segmentom, ki v Evropi beležijo čedalje večjo rast. Upoštevajoč navedena dejstva, je predsednik družbe poudaril, da Leon nakazuje smer razvoja in da bodo enako formulo uporabili tudi za druge nove modele. Seat trenutno razvija model športno-terenskega vozila (SUV), ki naj bi ga začeli prodajati leta 2016.