Iztok: Projekt za vse dirkače po srcu

Avtomobilizem, Blog, KHD, root, Slovenija, Šport, Top

“Daj, a zrihtaš par krogov z dirkalcem,” se začne marsikateri pogovor na kakšnem dogodku po Sloveniji in nadaljuje: “Veš, jaz zelo obvladam, svojega BMW-ja pelem na polno…” … in potem hitro pričnem s pojasnjevanjem, da dirka se na dirkališču in ne na cesti. Da ne omenim, da je bistvena razlika “tiščati” dva ovinka malce po […]

“Daj, a zrihtaš par krogov z dirkalcem,” se začne marsikateri pogovor na kakšnem dogodku po Sloveniji in nadaljuje: “Veš, jaz zelo obvladam, svojega BMW-ja pelem na polno…” … in potem hitro pričnem s pojasnjevanjem, da dirka se na dirkališču in ne na cesti. Da ne omenim, da je bistvena razlika “tiščati” dva ovinka malce po svoje, kot pa cel krog na dirkališču, pol ure in več, brez prestanka, z iskanjem idealnega razmerja med ostati na progi, biti hiter in se NE izstreliti v pesek.

Najpogosteje jih naslovim kar na ekipo LEMA Racing. A po lanskih dveh odpeljanih štiri urnih vztrajnostnih dirkah z dirkalnim Twingom sem v zgodbo tega pokala tako zapel, da verjamem, da bi to moral vsakdo preizkusiti, ki je vsaj enkrat pomislil v življenju, da bi dirkal. Da se vsaj za 15 minut umesti v sedež dirkalca in pritisne na polno skozi zavoje. Da občuti kaj pomeni oprijem dirkalne gume in na lastni koži izkusi koliko zabave ponuja zadnji pogon z zadaj nameščenim motorjem Renault Twinga.

Ideja je preprosta.

Po tehtnem premisleku sem se odločil, da zberem na kup vse željne in žejne po adrenalinu, jim ponudim odlično ponudbo za najem in če se nas zbere dovolj, se kupi Renault Twingo ter predela v pravi mali dirkalnik. Nastavil sem mikavne pakete, ki jih je pohvalil celo sam Mirko Marinšek, vodja ekipe LEMA, ki ima s tem tudi največ izkušenj.

Za zagon ideje sem izbral slovensko platformo za množično zbiranje sredstev Adrifund, saj se pričakuje ravno največja podpora iz Slovenije.

Platforma ima tudi že izpeljanih nakaj zelo uspešnih projektov. Eden izmed uspešnejših in morda še najbolj podoben mojemu je vsem znani Beer Bulli, ki ga je sestavil Matej Špehar. Da so ti projekti izjemno zahtevni sem se že zavedal pred pričetkom, Matej pa mi je moja predvidevanja zgolj potrdil. V prid mu je vsekakor šlo dejstvo, da je njegova zgodba širša, saj se s pivom in avtomobilom obnovljenim za te zadeve poistoveti več ljudi, kot pa z dirkalnikom, a zato nič kaj lažja.

Povprašal sem ga kako mu gre trenutno s projektom: “Zaradi kompleksnega projekta prenove, se je le ta zavlekla močno preko prvotno zastavljenih rokov vrnitve. Kombi je bil že tako v slabem stanju (pozna se skoraj 40 let izpostavljenosti vremenskim vplivom, zadnja leta še reki), zaradi nestrokovnega dviga pa smo vozilo še dodatno uničili. S kampanjo na Adrifundu smo zaključili 1. aprila lani, in če se bo vse izšlo po predvidevanjih, bo avto na cesti točno eno leto po koncu kampanje.”

Srčno upam, da jim uspe do aprila sestaviti vozilo kot so si zastavili. Vsaj na tej strani sem sam miren, saj verjamem, da je ekipa LEMA Racing sposobna preobleči Twinga v dirkalne barve hitreje, nenazadnje ne gre za obnovo ampak delo na popolnoma novem vozilu. Tako ocenjujemo, da bo avto nared v roku meseca dni v kolikor se kampanja uspešno zaključi konec februarja. Aerodinamični deli, kolesa, platišča so namreč že v pripravi!

Torej, odgovori na vprašanje zakaj bi se pridružil projektu Let’s race?

  • Ker želim sesti vsaj enkrat v življenju v pravi dirklanik, 15 min bo dovolj!
  • Ker želim podariti izkušnjo z dirkalnkom prijatelju/ici, ki vedno sanja o tem.
  • Ker se želim udeležiti 4-urne vztrajnostne dirke (če nimaš ekipe, me kontaktiraj TU)
  • Ker želim s prijatelji preveriti, če smo res tako hitri, kot mislimo, da smo.
  • Ker mi je projekt všeč in mi je kul majica Let’s race.
  • Potrebujem 20 % popust pri SPARCO na rally-shop.si (če podprem z majčko, dobim znesek hitro nazaj).

Celoten projekt se nahaja tu: https://www.adrifund.com/project/view/357

Avto.Over.Net fotozgodbam lahko sledite tudi na Instagram profilu @avtoovernet in @iztokfranko. Prispevki iz Dubaja nastajajo v sodelovanju s @CarbonOctane.

Prispevek je mnenje avtorja in ne izraža nujno stališča uredništva.