Porsche Panamera druge generacije bo izdelana v Leipzigu

Zanimivosti

Pred družbo Porsche je novo obdobje pospešene rasti. Na njihovi lokaciji bo število zaposlenih to jesen prvič preseglo številko 4.000. S tem tovarna od takrat, ko je bil februarja 2000 položen temeljni kamen, nadaljuje svojo zgodbo o uspehu. Razlog za to je odločitev, da bodo tu v celoti izdelovali novo generacijo športne limuzine Panamera, ki […]

Pred družbo Porsche je novo obdobje pospešene rasti. Na njihovi lokaciji bo število zaposlenih to jesen prvič preseglo številko 4.000. S tem tovarna od takrat, ko je bil februarja 2000 položen temeljni kamen, nadaljuje svojo zgodbo o uspehu. Razlog za to je odločitev, da bodo tu v celoti izdelovali novo generacijo športne limuzine Panamera, ki je bila svetovni javnosti premierno predstavljena v Berlinu.

Od prihoda Panamere na trg leta 2009 so surove karoserije za ta model izdelovali in lakirali v Volkswagnovi tovarni v Hannovru, potem pa so jih za predmontažo in končno montažo prepeljali v Leipzig. Zdaj bodo v Leipzigu prevzeli celotni proces proizvodnje, vključno z izdelavo karoserije in lakiranjem, kar je “očitno priznanje za to tovarno,” je povedal predsednik uprave družbe Porsche AG Oliver Blume. “Porsche krepi svojo tesno povezanost z mestom, zvezno deželo in ljudmi, ki tu živijo.” Porsche je do zdaj v razvoj v Leipzigu investiral okrog 1,3 milijarde evrov.

low_panamera_quality_centre_leipzig_2016_porsche_ag

Regija Leipzig danes v svetovnem merilu spada med najbolj privlačne in najbolj inovativne avtomobilske lokacije. Tam je Porsche standarde postavil s proizvodnjo športnega SUV-modela Macan.

Imamo visoko motivirane delavce, ki so dokazali, da lahko najbolj zahtevne proizvode izdelujejo na Porschejevi kakovostni ravni,” je povedal Siegfried Bülow, predsednik poslovodstva družbe Porsche Leipzig GmbH.

Za kompletno proizvodnjo Panamere je Porsche že četrtič razširil tovarno v Leipzigu. V projekt je bilo vloženih okrog 500 milijonov evrov. Na zahodnem delu zemljišča je tako v slabih dveh letih, kolikor je trajala gradnja, med drugim zrasla nova karosernica s proizvodno površino, ki meri okrog 56.000 kvadratnih metrov. Poleg tega Porsche načrtuje adaptacije na področju montaže in infrastrukture. V novem centru za kakovost podjetje združuje vse dejavnosti s področja optimizacije vozil. Skupno so ustvarili 600 dodatnih delovnih mest.

Porschejeva tovarna v Leipzigu je ena od okolju najbolj prijaznih tovarn na svetu. Tudi pri zadnji širitvi tovarne je pomembno vlogo igralo varčno ravnanje z naravnimi viri. V novi karosernici Porsche tako ne bo uporabljal stisnjenega zraka, načrtno pa bodo uporabljali energijsko učinkovite tehnike spajanja. S fotovoltaičnim sistemom bodo letno iz sončne energije pridobili do 800.000 kWh električnega toka. V novi karosernici se bo poraba elektrike zaradi sodobnega sistema hlajenja robotskih varilnih klešče letno zmanjšala za več kot 365.000 kWh. V lakirnici se bo z uporabo filtriranja s kameno volno poraba energije v primerjavi z vodnim sistemom filtriranja zmanjšala za 60 odstotkov.

Conny von Ludwig, Porsche Leipzig GmbH am 12.02.2016