OPV Šport do zmage v skupni razvrstitvi za državno prvenstvo na rallyju Nova Gorica

Avtomobilizem, Reli, Šport

Pester sobotni del četrtega letošnjega rallyja za državno prvenstvo, ki je potekal v Novi Gorici in okolici, je postregel z zanimivim razpletom po željah OPV Športa. Rok Turk in Martina Lazar sta celoten rally odpeljala brez napak in sta s Peugeotom 208 R2 bila v cilju najhitrejša, tako da sta se lahko skupaj z ekipo […]

Pester sobotni del četrtega letošnjega rallyja za državno prvenstvo, ki je potekal v Novi Gorici in okolici, je postregel z zanimivim razpletom po željah OPV Športa. Rok Turk in Martina Lazar sta celoten rally odpeljala brez napak in sta s Peugeotom 208 R2 bila v cilju najhitrejša, tako da sta se lahko skupaj z ekipo in številnimi navijači veselila zmage v razvrstitvi državnega prvenstva. Še dodaten razlog za veselje pa je bila tudi zmaga v diviziji 1 Martina Mlinarja in Mirana Mlinarja, ki sta z dirkalnikom MG ZR 105 bila najhitrejša v najštevilčnejši diviziji.

03-Rok Turk in Martina Lazar

Jure Jereb in Jani Drnovšček sta po previdnem začetku na uvodnih dveh petkovih hitrostnih preizkušnjah v soboto stopnjevala tempo, s hitro ter napadalno vožnjo pa sta z Volkswagen Polom prišla do 5. mesta v diviziji 1. Smolo s svojim dirkalnikom in tehniko sta imela Simon Mlinar in Rok Nartnik, saj jima je na tretji hitrostni preizkušnji odpovedala polos njunega Zastave Yuga, kar je pomenil odstop. Odstop le nekaj kilometrov pred ciljem zadnje hitrostne preizkušnje pa je doživela tudi sovoznica Barbara Tolar, saj sta z njenim voznikom v enem izmed popeskanih zavojev prehitra in pri izletu s ceste odtrgala kolo na dirkalniku.

06-Jure Jereb in Jani Drnovscek

Ob prihodu na cilj Rok Turk svojega veselja nad zmago vsekakor ni mogel skrivati: “Navdušen sem, po dogodkih v zadnjem tednu dni nam je uspelo doseči fantastičen rezultat! Za menoj stoji super ekipa in s skupnimi močmi smo Peugeota 208 R2 v kratkem času uspeli pripravit za rally v Novi Gorici, a naglas nihče med nami ni razmišljal o zmagi. Z Martino sva se že na prvem skupnem rallyju prejšnji vikend odlično ujela. Tudi v Novi Gorici sva vozila v svojem ritmu in uspela odpeljati celoten rally brez napake. Vesel sem, saj je zmaga najboljša nagrada za celotno ekipo in za ves trud, ki ga skupaj vlagamo v dirkanje!”

12-Rok Turk in ekipa

Na rallyju Nova Gorica je tako društvo OPV Šport dosegelo še en odličen ekipni rezultat, kar je vsekakor dobra napoved za nadaljevanje sezone.