Opremljen za teren: Škoda Karoq Scout

Aktualno, Novosti

Škoda širi ponudbo pri modelu Karoq: z novim Karoqom Scout bo češki avtomobilski proizvajalec oktobra 2018 na pariškem avtomobilskem salonu predstavil še bolj robustno izvedbo priljubljenega kompaktnega SUV-ja. Kot vse izvedbe Škoda Scout ima tudi Karoq Scout poleg značilnega terenskega videza tudi serijski štirikolesni pogon. Kot že Octavia Scout in Kodiaq Scout je tudi najmlajši […]

Škoda širi ponudbo pri modelu Karoq: z novim Karoqom Scout bo češki avtomobilski proizvajalec oktobra 2018 na pariškem avtomobilskem salonu predstavil še bolj robustno izvedbo priljubljenega kompaktnega SUV-ja. Kot vse izvedbe Škoda Scout ima tudi Karoq Scout poleg značilnega terenskega videza tudi serijski štirikolesni pogon.

Kot že Octavia Scout in Kodiaq Scout je tudi najmlajši član družine Scout serijsko opremljen s štirikolesnim pogonom. Robustni dizajnski elementi kažejo na terenski značaj.

Škoda ponuja za model Karoq Scout – ki je kot edina izvedba kompaktnega SUV-ja na voljo izključno s štirikolesnim pogonom – tri različne motorje. Poleg 1,5-litrskega bencinskega motorja TSI s 110 kW (150 KM) v kombinaciji s 7-stopenjskim menjalnikom DSG sta na voljo še dva dizelska agregata. 2.0 TDI s 110 kW (150 KM) je serijsko kombiniran s 6-stopenjskim ročnim menjalnikom, opcijsko pa je tudi zanj na voljo 7-stopenjski DSG. V najzmogljivejšem Karoqu Scout pa je vgrajen motor 2.0 TDI z močjo 140 kW (190 KM), ki je serijsko kombiniran s 7-stopenjskim menjalnikom DSG.

Od klasičnih različic se Karoq Scout razloči s kromiranimi in srebrnimi aplikacijami na karoseriji, obrobami kolesnih ohišij ter antracitnimi poliranimi 18-palčnimi aluminijastimi platišči Braga. Opcijsko so na voljo prav tako antracitna 19-palčna aluminijasta platišča Crater. Tonirana stekla in emblema Scout na sprednjih blatnikih zaokrožajo specifično podobo vozila. V notranjosti pozornost pritegnejo sedeži z novimi prevlekami in črno-rjavimi kontrastnimi šivi. Z izjemo zadnje sedežne klopi VarioFlex imajo vsi sedeži izvezen napis Scout. Serijsko opremo zaokrožajo večfunkcijski usnjen volan, pedali z aplikacijami iz legiranega jekla in LED-paket z ambientno osvetlitvijo.

Voznik lahko glede na svoje potrebe individualno konfigurira opcijsko virtualno armaturo, ki je na voljo za Karoq Scout; med voznimi profili lahko izbere nastavitev za terensko vožnjo. Po želji je na voljo tehnologija SmartLink+, ki omogoča dostop do funkcij Škoda Media Command in do spletnih storitev iz ponudbe Škoda Connect.