Novo doma: Volkswagen Passat

Aktualno, Novo doma

Danes je na slovenske ceste zapeljal novi Passat. Najboljši Passat do sedaj in tokrat v kar osmi generaciji, ki kupce v salone vabi z izjemno ceno 23.140 eur in premium asistenčnimi sistemi.  Osma generacija Passata pomeni premiero najnovejše izvedbe svetovne prodajne uspešnice. Vključno z vsemi izpeljankami so do danes izdelali že 22 milijonov Passatov. Samo leta […]

Največ Passatov boste videli v karavanski podobi

Danes je na slovenske ceste zapeljal novi Passat. Najboljši Passat do sedaj in tokrat v kar osmi generaciji, ki kupce v salone vabi z izjemno ceno 23.140 eur in premium asistenčnimi sistemi. 

Osma generacija Passata pomeni premiero najnovejše izvedbe svetovne prodajne uspešnice. Vključno z vsemi izpeljankami so do danes izdelali že 22 milijonov Passatov. Samo leta 2013 se je za model te serije odločilo več kot 1,1 milijona kupcev. Teoretično so v zadnjem letu vsakih 29 sekund nekje na svetu prodali en primerek Passata oziroma Magotana (kot se model imenuje na Kitajskem). 2 Passata na minuto, 126 na uro in več kot 3.000 na dan. Vsak dan. Passat je najuspešnejši model koncerna Volkswagen.

Največ Passatov boste videli v karavanski podobi

Največ Passatov boste videli v karavanski podobi

Zunanjost – nezgrešljiv Passat, a hkrati povsem nov

Dizajn novega Passata združuje prečiščeno eleganco in energično moč. Dizajn, ki ni moden, temveč sodoben. Dizajn, ki ni kakršen koli, temveč takšen, ki veliko pove. Dizajn, pri katerem je vsaka linija premišljena. Dizajn, ki bo vtisnil pečat svojemu času. Novi Passat je nastal na osnovi prečnega modularnega sistema – po zaslugi te platforme je bilo mogoče zasnovati bolj dinamična proporcionalna razmerja (med drugim nižjo karoserijo, daljšo medosno razdaljo, večja kolesa) in obenem izboljšati notranje dimenzije vozila. Passat je tako ohranil vse svoje funkcionalne prednosti, ob tem pa je opazno pridobil na karizmi, ekskluzivnosti in dinamiki. Z novo razvitimi LED-žarometi (LED LOW žarometi serijski za izvedbe Highline) in za vse izvedbe serijskimi zadnjimi LED-lučmi Passat celo ponoči blesti z nezamenljivo podobo. Dejstvo je, da je Volkswagen z novim Passatom postavil na kolesa limuzino in Variant, ki s svojimi čistimi linijami in neizmerno energijo presegata ločnico med srednjim in višjim avtomobilskim razredom. Najuspešnejše evropsko poslovno vozilo tako briše meje med razredi: med srednjim in višjim avtomobilskim razredom oz. med B- in C-segmentom.

V notranjosti izstopajo novi merilniki, ki so žal del seznama doplačilne opreme.

V notranjosti izstopajo novi merilniki, ki so žal del seznama doplačilne opreme.

Notranjost – nezgrešljivi Volkswagen

Oblikovalci so skladno z ekspresivno zunanjostjo zasnovali notranjost, ki se z estetiko ter čisto in dovršeno podobo ujema s kakovostnim celostnim konceptom Passata. Zaradi številnih novih oblikovalskih rešitev, kot so markanten vodoravni pas z neprekinjenimi prezračevalnimi šobami, in tehnologije, kot je Active Info Display (interaktivni digitalni instrumenti), projekcijski sistem zaslona (Head-up Display) ali ambientna osvetlitev, ki je realizirana kot izjemno tanek pas, se tudi notranjost zdaj predstavlja v tako avantgardni in ekskluzivni podobi kot še nikoli doslej.

Novi asistenčni sistemi

Novi asistenčni, multimedijski in komfortni sistemi prispevajo k temu, da je individualna mobilnost še bolj vzdržna, da omogoča več povezav, več komunikacije, bolj aktivno vožnjo in da je nasploh še bolj varna. Passat je tako postal vsestranski model, ki s svojimi tehnologijami briše meje med avtomobilskimi segmenti. Med te tehnologije spadajo – poleg digitalnega kombiniranega instrumenta (Active Info Display) in projekcijskega sistema zaslona (Head-up Display) – tudi sistemi, kot so Rear Seat Entertainment, ki temelji na aplikaciji za tablične računalnike, nadzor prometa Front Assist z mestno funkcijo zaviranja v sili in prepoznavanjem pešcev ter še tri svetovne novosti: funkcija Emergency Assist (zaustavitev vozila v sili), Trailer Assist (asistenca za manevriranje s prikolico) in asistenca za zastoje.

Najpriljubljenejši Passat Comfortline s pri nas najpogostejšim motorjem bo stal 26.578 eur.

Passat Comfortline s pri nas najpogostejšim motorjem bo stal 26.578 eur.

Novi motorji

Novi Passat bo na voljo z 10 bencinskimi (TSI) in dizelskimi (TDI) turbomotorji z direktnim vbrizgavanjem goriva ter razponom moči od 88 kW (120 KM) do 206 kW (280 KM). Vsi pogonski sistemi so novost v ponudbi za Passat. Poraba motorjev in s tem tudi njihove emisije CO2 so se znižale za do 20 odstotkov. Vse izvedbe so opremljene s sistemom start-stop in rekuperacijo. Za nekatere motorje je opcijsko – za najzmogljivejše pa celo serijsko – na voljo menjalnik z dvojno sklopko (DSG).

Priključni hibrid z močjo 160 kW (218 KM). Prvič bo za to modelsko serijo na voljo izvedba s priključnim hibridnim pogonom (bencinski motor TSI z močjo 115 kW in elektromotor z močjo 85 kW ter baterija z možnostjo zunanjega polnjenja): Passat GTE. S sistemsko močjo 160 kW (218 KM) bo to zaenkrat Volkswagnov najzmogljivejši priključni hibrid. Ta Passat bo razdaljo do 50 km lahko prevozil izključno z električnim pogonom, torej brez emisij škodljivih snovi.