Novo doma: Subaru WRX STI

Aktualno, Novo doma

Novo vozilo WRX STI ponuja nov inovativen in visoko tehnološki slog. Vstopnik za zrak na pokrovu motorja in športni spojler zadaj ne dopuščata dvomov o namenih njegove zasnove: senzacionalne in navdušujoče zmogljivosti, v sozvočju z enkratnim slogom. Avto združuje moč in natančnost, ki sta zaradi stalnega, simetričnega, vsekolesnega pogona Symmetrical AWD in motorja SUBARU BOXER edinstveni […]

Vozilo WRX STI je opremljeno tudi z nastavljivim srednjim diferencialom pod nadzorom voznika

Novo vozilo WRX STI ponuja nov inovativen in visoko tehnološki slog. Vstopnik za zrak na pokrovu motorja in športni spojler zadaj ne dopuščata dvomov o namenih njegove zasnove: senzacionalne in navdušujoče zmogljivosti, v sozvočju z enkratnim slogom. Avto združuje moč in natančnost, ki sta zaradi stalnega, simetričnega, vsekolesnega pogona Symmetrical AWD in motorja SUBARU BOXER edinstveni v tej kategoriji vozil. Kombinacija omogoča ravnovesje in stabilnost brez konkurence saj zagotavlja stalen stik vozila s cesto. 

Šasija, ki je okrepljena za 40%, daje občutek popolnega nadzora in čvrst oprijem, ki ga omogoča vrhunsko uravnotežen sistem stalnega vsekolesnega pogona Symmetrical AWD. Podvozje s tekmovalnimi nastavitvami je zaradi trših krogličnih ležajev in vzmeti, sprednje in zadnje stabilizacijske prečke ter dodatnega vpetja sprednjega pomožnega okvirja, bolj odzivno kot kadarkoli poprej. Stabilnost in odpornost proti zvijanju zmanjšata nagibanje vozila za 16% in pripomoreta k povečanju dovoljenega bočnega pospeška za 7%. Vozilo WRX STI je opremljeno tudi z nastavljivim srednjim diferencialom pod nadzorom voznika (DCCD – Driver’s Control Centre Differential), ki mu omogoča prilagajanje razporeditve navora med sprednji in zadnji par koles.

Vozilo WRX STI je opremljeno tudi z nastavljivim srednjim diferencialom pod nadzorom voznika

Vozilo WRX STI je opremljeno tudi z nastavljivim srednjim diferencialom pod nadzorom voznika

2,5-litrski SUBARU BOXER motor razvije 221 kW moči in kar 407 Nm navora, kar omogoča dih jemajoče pospeševanje. S pomočjo sistema SI-Drive je mogoče izbrati tri različne stopnje njegove zmogljivosti: zmerno, učinkovito in ultra športno. Motor se ponaša tudi z dvojnim sistemom aktivnega nadzora delovanja ventilov (Dual AVCS), ki omogoča ploski vrh krivulje navora na kar najširšem območju vrtljajev motorja. Z vsemi temi vrhunskimi lastnostmi pa lahko učinkovito upravljate s pomočjo tekočega in hitrega 6-stopenjskega menjalnika.

SUBARU svojo zanesljivost temelji na notranji stabilnosti, ki jo omogoča le stalni simetrični vsekolesni pogon Symmetrical AWD v povezavi z motorjem SUBARU BOXER. Edinstvena zasnova tega sistema v vsakem trenutku prenaša pogonsko moč na vsa štiri kolesa in tudi v najbolj kritičnih razmerah zagotavlja popoln nadzor na vsaki podlagi. Hkrati skrbi za izjemno prečno ravnovesje in vodljivost, saj so komponente pogonskega klopa simetrično razporejene okrog vzdolžne osi vozila. Rezultat ni le nizek položaj težišča, pač pa tudi bliskovita odzivnost. Odločilne prednosti sistema Symmetrical AWD se tako kažejo v izjemni gibčnosti, ki omogoča vozniku lažje izogibanje potencialnim nevarnostim na cesti.

WRX STI je na voljo od 54.990 evrov dalje, cena predhodnika je bila 55.297. Športnejša različica WRX STI S-Package je na voljo od 59.990 evrov dalje