Novo doma: Škoda Yeti

Aktualno, Novo doma, Novosti

Škoda se je pri prenovi njihovega kompaktnega terenca zelo potrudila. In tokrat je ponudila kar dve različici: mestno in terensko. Yeti se v obeh različicah ponaša z novim sprednjim in zadnjim delom, novimi aluminijastimi platišči, osveženo notranjostjo, novimi “simply clever” rešitvami

Škoda se je pri prenovi njihovega kompaktnega terenca zelo potrudila. In tokrat je ponudila kar dve različici: mestno in terensko. Yeti se v obeh različicah ponaša z novim sprednjim in zadnjim delom, novimi aluminijastimi platišči, osveženo notranjostjo, novimi “simply clever” rešitvami, izjemno funkcionalnostjo in široko paleto kombinacij motorjev in menjalnikov. 

Škoda Yeti Outdoor

Škoda Yeti in Yeti Outdoor

S prenovo je šla Škoda kar velik korak najprej v primerjavi s predhodnico. Kupci bodo lahko prvič izbirali med dvema individualnima izvedbama: v trendovskem mestnem dizajnu kot tudi v športni različici za izlete v neznano. Izvedbi se med seboj vizualno razlikujeta po elementih na sprednjem in zadnjem delu vozila, kot so odbijač, ščitnik za podvozje, stranske letve in vratni pragovi. Ti elementi so bodisi lakirani v barvi vozila ali – pri Yetiju Outdoor – iz črne plastike. Yeti Outdoor ima tudi srebrni zunanji ogledali. Ne gre spregledati dejstva, da je outdoor namenjen tistim, ki želijo imeti štirikolesni pogon, medtem ko običajen Yeti cilja na populacijo, ki želi zgolj prednji pogon.

Inovacije iz Superba in Octavije tudi v Yetiju

Yeti je prvi Škodin model z opcijskim optičnim parkirnim sistemom s kamero za vzvratno vožnjo. Za Yeti je zdaj prvič na voljo najnovejša generacija parkirnega sistema s krmilno avtomatiko Automatic Parking Assistant. Ta omogoča avtomatsko vzvratno parkiranje na bočna in prečna parkirna mesta, pa tudi odparkiranje. Novi Yeti se premierno ponaša tudi s sistemom KESSY za samodejno odklepanje/zaklepanje in zagon brez ključa.

Škoda Yeti Outdoor

Oddelek za inovacije je spet presenetil

Kot smo pri Škodi že vajeni so tudi tokrat presenetili z inovacijami, ki spadajo pod rešitve Simply clever. Yeti vsebuje štiri nove “simply clever” rešitve. Ena izmed njih je obojestranska talna obloga prtljažnika, ki je za Yeti novost, pri različnih drugih Škodinih modelih pa je že pravi hit. Med ostale pametne rešitve spadajo še izgradljiva LED-lučka v prtljažniku, držalo za varnostni brezrokavnik pod voznikovim sedežem in koš za smeti na notranji strani vrat. Pri takih stvareh si samo želimo, da bodo tudi ostali proizvajalci hitro posnemali te uporabne rešitve in bo vsak moderen avtomobil opremljen z nečem podobnim.

Motorji in varnost

Prenovljeni Yeti ponuja štiri dizelske in tri bencinske motorje, vse s turbopolnilnikom in direktnim vbrizgavanjem goriva – od 1.2 TSI z močjo 77 kW (105 KM) pa vse do 2.0 TDI z močjo 125 kW (170 KM). Odvisno od motorja je vozilo opremljeno s peto generacijo pogona na sprednji kolesi ali štirikolesnim pogonom s sklopko Haldex. Samodejni menjalniki v Yetiju so izključno najsodobnejši 6- ali 7-stopenjski menjalniki z dvojno sklopko (DSG).

Pri izvedbi GreenLine z motorjem 1.6 TDI z močjo 77 kW (105 KM), pogonom spredaj in ročnim menjalnikom emisija CO2 znaša le 119 g/km, kar ustreza porabi 4,6 litra dizelskega goriva na 100 km. Poleg tega so na voljo trije motorji s paketom ukrepov Green tec: 2.0 TDI z močjo 103 kW (140 KM) in ročnim 6-stopenjskim menjalnikom, 1.6 TDI z močjo 77 kW (105 KM) in 7-stopenjskim menjalnikom DSG ter bencinski motor 1.4 TSI z močjo 90 kW (122 KM). Ta motor, ki je kombiniran s sprednjim pogonom in ročnim menjalnikom, je na voljo izključno kot varčna izvedba Green tec. Paket Green tec zajema sistem start-stop, sistem za regeneracijo zavorne energije (rekuperacijo) in pnevmatike z manjšim kotalnim uporom.

Škoda se je pri prenovi njihovega kompaktnega terenca zelo potrudila. In tokrat je ponudila kar dve različici: mestno in terensko. Yeti se v obeh različicah ponaša z novim sprednjim in zadnjim delom, novimi aluminijastimi platišči, osveženo notranjostjo, novimi "simply clever" rešitvami

Dizelski motor 2.0 TDI z močjo 125 kW (170 KM) je sedaj na voljo v odlični kombinaciji s štirikolesnim pogonom in 6-stopenjskim samodejnim menjalnikom z dvojno sklopko. Yeti s pogonom spredaj in motorjem 1.6 TDI z močjo 77 kW (105 KM) pa je mogoče kombinirati s 7-stopenjskim samodejnim menjalnikom z dvojno sklopko.

Cene Yetija ostajajo enake predhodniku. Pri generalnem uvozniku Porsche Slovenija so poudarili, da ima prenovljeni Yeti več serijske opreme. Začetna cena Yetija znaša 16.255 evrov oziroma 16.444 evrov za Outdoor verzijo.

yeti-04