Novo doma: Renault Kadjar (Novi BLACK edition)

Novo doma, Novosti

Kadjar je kot srednje velik športni terenec ključnega pomena za Renault, saj je ravno ta razred glavno bojišče za veliko kupcev. Po celem svetu se je od leta 2015 prodalo 450.000 Kadjarjev, v letu 2018 pa se jih je na slovenske ceste zapeljalo 380. Razlik ni veliko, so pa bistvene za konkurenčnost v tem napetem razredu vozil.

Renault Kadjar

Oblikovanje zunanjosti vozila so v veliki večini ohranili predvsem zaradi dobrega odziva dosedanjih kupcev. V želji po bolj športnem in nizkem izgledu so mu spremenili sprednji in zadnji odbijač, maska motorja pa je dobila krom dodatke. Prepoznali ga boste lahko tudi po meglenkah, ki so zdaj v LED tehnologiji in po novih smernikih, ki so sedaj integrirani v sprednji LED svetlobni podpis.

Kadjar je opremeljen z izbiro štirih povsem novih motorjev. 2 bencinska imata prostornino 1.3 litre in oznako TCE 140 in TCE 160, kjer številke namigujejo na konjske moči. 140 konjska različica je na voljo z ročnim menjalnikom, 160 konjska pa s samodejnim menjalnikom EDC z dvojno sklopko. Dizelska motorja imata več moči in navora ter imata manj izpustov kot dizelski motorji prejšnje generacije, zahvaljujoč sistemu selektivne katalitske redukcije (SRC). Blue dCi 115 ima 5 konjskih moči in 10 Nm navora več kot prejšnja generacija motorja. Na voljo je z ročnim menjalnikom, kasneje a bo na voljo tudi s samodejnim menjalnikom EDC. Zmogljivejši dizelski motor Blue dCi 150 ima kar 20 konjskih moči več kot njegov predhodnik. Na voljo je s samodejnim ali ročnim menjalnikom, medtem ko je štirikolesni pogon na voljo le z ročnim menjalnikom.

Štirikolesni pogon je Koleos prevzel od strokovnjakov znamke Nissan in ponuja tri načine delovanja. Pogon na prvi kolesni par, Auto, ki samodejno prenaša do 50% moči na zadnji kolesni par ter Lock, ki je namenjen vožnji po zelo slabem terenu. Ta način do vsakemu kolesnem paru 50% moči in deluje le do 40 km/h.

V notranjosti boste najprej opazili popolnoma prenovljeni sredinski del armaturne plošče. Tipke ob ekranu je zamenjal zaslon na dotik, ki po diagonali meri 7 palcev. Prenovljene so tudi kontrole klimatske naprave. Po armaturni plošči in oblogah vrat so okusno posuti kromirani dodatki, na vratih so novi gumbi za upravljanje električno pomičnih stekel in zunanjih ogledal, ki so osvetljeni za prijetnejšo nočno uporabnost in po novem ima Kadjar tudi ambientalno osvetlitev kabine. Sedeži so dobili peno, ki je dvakrat gostejša, da pa so še bolj udobni ponujajo več opore in pa sedalni del, ki je nastavljiv po dolžini. Potniki v drugi vrsti so dobili svoje prezračevanje iz zračnikov na hrbtu konzole med prednjima sedežema.

Opremljen je tudi z desetimi elektronskimi pomočniki pri vožnji kot so asistenca za parkiranje, samodejno zaviranje v sili, nadzor mrtvega kota itn. Predali v sprednjih vratih zdaj sprejmejo 1,5 litrske plastenke, potniki pa imajo USB vtičnice tako spredaj kot zadaj.

Novost pri Kadjarju je nov športen paket opreme z imenom Black edition. Znotraj so sedeži oblečeni v alkantaro z rdečimi šivi in strop je črne barve. Na zunaj je Kadjar Black Edition prepoznaven po novih 19-palčnih litih platiščih, zaščitnih oblogah kontrastne barve pod prednjim in zadnjim odbijačem ter črno lakiranih ohišjih zunanjih ogledal.

Cene prenovljenega Kadjarja se začnejo pri 20.490 €, končajo pa pri 31.690 €. Trenutno pa ponujajo popust v višini 1500 € ter komplet zimskih gum. Če vzamete prenovljenega Kadjarja preko Renaultovega financiranja in zamenjate vaše staro vozilo za novega, boste zraven dobili še 2.500 € popusta.