Novo doma: Mercedes-Benz GLE (predpremierno v Sloveniji)

Novo doma, Top

Tri mesece preden bo zapeljal na svetovne ceste je Slovenijo na kratko obiskal Mercedesov terenski novinec GLE.

Odgovorni pri nemški znamki prepričujejo, da gre za velik preskok v primerjavi s prejšnjim modelom. Novosti naj bi se poznale predvsem na področju inteligentne vožnje in varnosti.

Novi GLE je v primerjavi s svojim predhodnikom daljši za 105 mm in ima za 80 mm daljšo medosno razdaljo. Na ta račun potniki v drugi vrsti pridobijo 69 mm prostora za noge ter 35 mm za glavo.

Novi GLE se ponaša z najnižjim koeficientom zračnega upora v segmentu: 0,29.

Prvič je ta model na voljo tudi v sedemsedežni različici. Tretja vrsta naj bi bila uporabna za osebe visoke do 180 cm, ki lahko vanjo vstopajo s pomočjo sistema “Easy Entry”. Sedež v drugi vrsti je električno pomičen, za doplačilo pa je lahko zadnja klop tudi popolnoma električno nastavljiva (lahko jo pomikamo za do 100 mm).

V notranjosti izstopata dva (serijska) 12,3-palčna zaslona, odslej bolj oglate zračne odprtine, posebni okvirji okoli zvočnikov ter dvojno držalo na sredinski konzoli. Novost predstavlja opcijski paket MBUX Interior Assist, ki prepozna kretnje voznika (če želimo z roko pobrati nekaj s sovozniškega sedeža, se prižge bralna lučka ipd.). Sistem deluje s pomočjo kamere v stropni enoti, ki prepozna, od kje prihaja gib.

Sistem, ki upravlja z aktivnim tempomatom lahko bere prometne informacije “v živo”. Tako prepozna, da se nam bliža zastoj in samodejno zmanjša hitrost, na koncu pa s pomočjo kamere avtomobil varno zaustavi. Novost predstavlja tudi asistent za prikolico. Vlečna kljuka lahko odslej nosi do 3.500 kg teže namesto poprejšnjih 2.700 kg.

V primerjavi s predhodno generacijo modela GLE je bilo nadgrajeno tudi podvozje. Pri paketu off-road se podvozje lahko dvigne za 16 cm, GLE pa je lahko opremljen tudi s funkcijo, da se vzmetenje prične glede na potrebe samodejno dvigati in spuščati za 12 cm (inteligentno aktivno zračno vzmetenje – E-Active Body Control).

Vsak GLE je serijsko opremljen s štirikolesnim pogonom 4Matic. Navor se lahko popolno porazdeli glede na potrebe – na vsako os ga lahko prenesemo v 100% (velja za različice s 6- ali 8-valjnim motorjem, pri 4-valjnikih je razmerje fiksno 50:50).

Nivoja opreme sta dva – serijski in športno navdahnjeni AMG line. Za začetek ju boste lahko izbrali v dveh pogonskih izvedbah. Prva je GLE 300d 4Matic (dizelski štirivaljnik z 245 KM), druga pa GLE 450 (bencinski šestvaljnik s 367 KM, ki ga lahko opremite tudi s hibridno tehnologijo EQ Boost). Cena prvega se prične pri približno 67, drugega pa pri 86 evrskih tisočakih. Slovenski uvoznik v letu 2019 predvideva prodajo 60 vozil.