Novo doma: Jeep Grand Cherokee 2014

Aktualno, Novo doma, Novosti

Po poteh kjer so pred mnogimi leti snemali filme o Indijancu Winnetou smo spoznavali novega Jeepa Grand Cherokee. V Paklenici na kratki vožnji nas je prepričal s svojo pojavo, imidžem in ugodno ceno.

Po poteh kjer so pred mnogimi leti snemali filme o Indijancu Winnetou smo spoznavali novega Jeepa Grand Cherokee. V Paklenici na kratki vožnji nas je prepričal s svojo pojavo, imidžem in ugodno ceno.

Uporabljeni so vrhunski materiali, kot je npr. usnje Natura Plus in zelo kakovosten les.

Uporabljeni so vrhunski materiali, kot je npr. usnje Natura Plus in zelo kakovosten les.

Jeep Grand Cherokee že od leta 1992 svojim lastnikom zagotavlja vrednote blagovne znamke, kot so svoboda, pristnost, avanturizem in strast. Danes, po približno 5 milijonih prodanih vozil na svetu, se ponaša z novo zunanjostjo, novo notranjostjo, novimi naprednimi tehnologijami in izboljšanimi voznimi lastnostmi pri vožnji po urejenih cestah in terenski vožnji. Nove oblikovalske značilnosti zunanjosti in notranjosti vozila prinašajo vsakemu nivoju opreme edinstven značaj: bi-ksenonski žarometi z dnevnimi LED lučmi (DRL), dizajn platišč, barvne kombinacije notranjosti in zunanjosti vozila. Nove, ročno izdelane notranjosti vozila Jeepovemu paradnemu modelu podarjajo še več sijaja. Infotelematski sistem ponuja nov sistem Uconnect z 8,4-palčnim zaslonom na dotik in navigacijo. Popolnoma nov je tudi 7-palčni TFT kontrolni zaslon, ki ga je mogoče konfigurirati. Ekskluzivna značilnost obeh najvišjih predstavnikov Summita in Grand Cherokeeja SRT, je najsodobnejše ozvočenje z devetnajstimi zvočniki in avdio sistemom s prostorskim zvokom Harman Kardon z močjo 825 W.  

Prvič je vgrajen volan s tremi kraki, kar še poudari ekskluzivnost značaja potniške kabine.

Prvič je vgrajen volan s tremi kraki, kar še poudari ekskluzivnost značaja potniške kabine.

Poleg serijske varnostne opreme, ki med drugim obsega tudi elektronski nadzor stabilnosti (ESC) s sistemom za preprečevanje prevračanja vozila (ERM), zavorni sistem ABS s kalibracijo za terensko vožnjo, sistem za preprečevanje zdrsa koles (BTCS) in 7 varnostnih blazin (večstopenjski v armaturni plošči, stranski v prednjih sedežih, stranski v obliki zavese ter kolenska za voznika), ponuja novi Grand Cherokee še posodobljen sistem za opozarjanje pred trkom sprednjega dela vozila, sistem za preprečevanje nesreč, prilagodljiv tempomat s funkcijo zaustavitve, kamero za vzvratno vožnjo in novi sistem za nadzor hitrosti Selec-Speed Control. Ta, skupaj s sistemoma za pomoč pri spuščanju po klancu in pri speljevanju na klancu, pomaga voznikom pri vožnji na klancu. 

Zmogljivosti vozil znamke Jeep omogočajo tudi trije štirikolesni pogonski sistemi - Quadra-Trac II, Quadra-Drive II in za SRT ekskluzivni Quadra-Trac, zračno vzmetenje Jeep Quadra-Lift ter sistema za krmiljenje delovanja pogonskih koles Selec-Terrain in Selec-Track.

Zmogljivosti vozil znamke Jeep omogočajo tudi trije štirikolesni pogonski sistemi – Quadra-Trac II, Quadra-Drive II in za SRT ekskluzivni Quadra-Trac, zračno vzmetenje Jeep Quadra-Lift ter sistema za krmiljenje delovanja pogonskih koles Selec-Terrain in Selec-Track.

Novi Jeep Grand Cherokee poganja učinkovit 3,0-litrski turbodizelski V6 motor s tehnologijo Multijet II, ki razvije največjo moč 184 kW (250 KM) pri 4.000 vrt/min in največji navor 570 Nm pri 2.000 vrt/min. Poraba goriva pri kombiniranem ciklu znaša 7,5 l/100 km in je za 10 odstotkov boljša kot pri prejšnji generaciji. Količina izpustov CO2 znaša sedaj 198 g/km in je skupno zmanjšana za 9 %. 3,0-litrski Multijet II pogonski agregat je na voljo tudi v manj zmogljivi različici, ki razvije 140 kW (190 KM) moči. Na voljo so še tri različice bencinskih motorjev. 3,6-litrski Pentastar V6 motor ima dvojno odmično gred v glavi motorja (DOHC) in aluminijasti blok motorja v 60-stopinjski postavitvi, izdelan z visokotlačnim litjem. Opremljen je s spremenljivim krmiljenjem ventilov (VVT) in razvije 210 kW (286 KM) moči pri 6.350 vrt/min ter 347 Nm navora pri 4300 vrt/min ob porabi goriva 10,4l/100 km (kombinirani cikel). Legendarni 5,7-litrski V8 s sistemom s spremenljivo delovno prostornino je opremljen s spremenljivim krmiljenjem ventilov (VVT); pri kombiniranem ciklu porabi 13 l/100 km in razvije 258W (352 KM) moči pri 5.200 vrt/min ter 520 Nm navora pri 4.200 vrt/min. 6,4-litrski V8 motor HEMI pa poganja model Grand Cherokee SRT. Opremljen je s tehnologijo za varčevanje z gorivom, ki preklaplja med načinom delovanja motorja HEMI s štirimi valji, če se ne zahteva velika moč oziroma v način delovanja z osmimi valji. Tak način izmeničnega delovanja zmanjša porabo goriva in količine izpustov. 6,4-litrski motor HEMI razvije 343 kW (468 KM) moči pri 6.250 vrt/min in 624 Nm navora pri 4.100 vrt/min in hkrati omogoča zgledne lastnosti modelov Grand Cherokee SRT – pospešek od 0 do 100 km/h v 5 sekundah, največja hitrost 257 km/h in zavorna pot 35 m pri zaviranju od 100 do 0 km/h. Vsi bencinski motorji novega Grand Cherokeeja glede izpustov ustrezajo zahtevam po standardu Euro 6

Novi 8-stopenjski samodejni menjalnik v modelu Grand Cherokee je vgrajen skupaj s 3-litrskim V6 dizelskim motorjem ter pri bencinskih različicah V6 in V8. Menjalnik zmanjšuje porabo goriva in količino izpustov. Hkrati pospešuje hitreje, pretikanje prestav pa je natančnejše in mehkejše. Na modelih Jeep je vgrajen prvič. Individualni programi za pretikanje prestav se prilagajajo specifičnim voznim razmeram in optimirajo kakovost tega pretikanja. Vgrajena inteligentna programske oprema pri izbiri primernega programa upošteva spremenljivke, kot so pospeševanje, navor motorja, premiki stopalke za plin do konca in hitrost vožnje. Popolnoma elektronski menjalnik omogoča tudi hitre spremembe programov pretikanja prestav z možnostjo ročnega pretikanja prestav in sistema Electronic Range Select z uporabo obvolanskih aluminijastih prestavnih ročic.

Ena izmed značilnosti novega Jeep Grand Cherokeeja je ekološki način delovanja (eco mode), ki optimira režim pretikanja prestav modela Grand Cherokee in občutljivost stopalke za plin ter tako dosega kar najučinkovitejšo porabo goriva. Ekološki način delovanja se samodejno vklopi pri zagonu vozila. Tipka na sredinskem modulu vozniku omogoča izklop ekološkega načina delovanja, če želi bolj športne zmogljivosti. Ekološki način delovanja aktivira tudi pnevmatsko vzmetenje Quadra-Lift (če je del opreme vozila), kar dodatno izboljša aerodinamiko vozila in tako zmanjša porabo goriva. 

Novi Jeep Grand Cherokee je na voljo v nivojih opreme LaredoLimitedOverland in SRT ter tudi v ekskluzivnejši različici Summit. Vstopni model Jeep Grand Cherokee 3.0 V6 Multijet II 190 Laredo je na voljo od 54.800 evrov. Za najdražjo opcijo velja različica SRT z bencinskim motorjem 6.4 V8 HEMI, ki stane 84.390 evrov. Na slovenske ceste naj bi v letu 2014 zapeljalo od 50 do 60 vozil Grand Cherokee. Čakalna doba zanj je od 4 do 5 mesecev.