Novo doma: Honda CR-V 1.6 i-DTEC

Aktualno, Novo doma, Novosti

Honda, ki je po raziskavi “Best Global Brands 2012”, osvojila 21. mesto po vrednosti med vsemi znamkami sveta, je v Sloveniji te dni predstavila za svoj model CR-V novi dizelski motor 1.6 i-DTEC.

Honda, ki je po raziskavi “Best Global Brands 2012”, osvojila 21. mesto po vrednosti med vsemi znamkami sveta, je v Sloveniji te dni predstavila za svoj model CR-V novi dizelski motor 1.6 i-DTEC.

Honda, ki sicer več proizvede motociklov kot avtomobilov, še vedno vlaga veliko v razvoj svojih modelov na štirih kolesih. Nenazadnje to dokazujejo tudi dobri rezultati na Euro NCAP testih, saj so pet zvezdic prejeli vsi zadnji modeli; Accort, Civic, CR-Z, Insight, Jazz in seveda tudi CR-V.

V Sloveniji so med januarjem in oktobrom 2013 prodali skupaj 181 vozil CR-V. Od tega jih je bilo 26 modelnega leta 2012. 85 odstotkov vseh pa je imelo pogon speljan na vsa štiri kolesa. Prevladuje tudi povpraševanje po dizlu, saj se je kar 81 odstotkov odločilo ravno za slednjo opcijo.

honda cr-v 1.6 i-dtec 2013Z novim 1,6-litrskim agregatom slovenski zastopnik pričakuje več povpraševanja za različico s prednjim pogonom. Saj je ta motor na voljo le kot 2WD. Takšen pogonski sklop pa je v primerjavi s tistim 2,2-litrskim i-DTEC motorjem lažji za kar 116 kg. Povprečna kombinirana poraba pa se lahko po tehničnih podatkih spusti na 4,5 l/100 km. Trenutno je takšna Honda na voljo zgolj z ročnim 6-stopenjskim menjalnikom, lahko pa pričakujemo ob koncu življenskega ciklusa še izbiro za avtomatiko.

Takšen 88 kilovatni (120 KM) CR-V vas bo stal 24.990 evrov, če se odločite za osnovno opremo Comfort. 1.500 evrov več vas bo stala različica Elegance, medtem ko se cena zaključi pri opremi Lifestyle, ki stane 28.990 evrov.

Že v Comfortu pa boste med drugim deležni sistema za pomoč pri speljevanju v klanec, gibanju prilagodljivo servokrmilo, nadzor pri spustu, samodejna ustavitev v prostem teku, dvo-področne samodejne klimatske naprave, tempomata, 60/40 deljivi zadnji sedeži, 17-palčna lahka lita plaitšča, ipd.