Novo doma: Ford Focus (novi standardi?)

Aktualno, Novo doma

Najnovejša generacija Fordovega Focusa napoveduje, da bo postavljala nove standarde pri vozni dinamiki, opremi z asistenčnimi sistemi ter varnostjo, prostornosti na sprednjih in zadnjih sedežih ter pri možnostih personalizacije.

Dvajset let po tem, ko je prvi Focus postal uspešnica na trgu s prodanimi 16 milijoni vozil, Ford znova predstavlja novega Focusa.

Fordovi inženirji so tesno sodelovali s kupci avtomobilov in upoštevali njihove predloge pri razvoju povsem novega Focusa, ki je na voljo kot petvratna kombilimuzina in karavan. Prihaja v paleti 13 barv zunanjosti v štirih izvedbah: kot Focus Titanium, Focus ST-Line in Focus Vignale. Povsem novi ‘crossover’ Focus Active, ki bo na voljo v začetku 2019, pa prinaša oblikovanje športnih terencev s povečanim odmikom od tal, strešnimi nosilci in dodatnimi zaščitnimi oblogami.

Vozna izkušnja je izboljšana. Eno glavnih vlog pri tem igra novi izolirani pomožni okvir za neodvisno zadnje vzmetenje z različno dolgima krmilnima ročicama (SLA), ki zagotavlja udobje in odzivnost vozila na voznikove posege. V novem Focusu lahko izbirate med tremi voznimi načini: ‘Normal’, ‘Eco’ in ‘Sport’. Focus Active bo imel dodana še dva programa: Slippery za terene z nevarnostjo zdrsa in Trail mode za mehak in makadamski teren.

Focus velja za tehnično najbolj opremeljen model v svojem razredu, neodvisna organizacija Euro NCAP pa mu je ob upoštevanju novih strožjih preskusnih protokolov podelila pet zvezdic za varnost.

Vozniku so na voljo novi vozni načini in tehnologije vzmetenja ter tehnologije za pomoč pri vožnji, ki olajšajo vožnjo v prometu s pogostim ustavljanjem in speljevanjem. Prav tako vozniku pomagajo bolje videti v mraku in temi, samodejno parkirati s pritiskom na gumb in se izogniti nezgodam.

Prilagodljivi tempomat (ACC) s funkcijo Stop & Go pomaga ohranjati varnostno razdaljo, odslej pa ga dopolnjujejo še funkcija prepoznavanja prometnih znakov, ki lahko prilagodi hitrost vozila v skladu z omejitvijo, usmerjanje v sredino voznega pasu, pomoč za preprečevanje trčenja z zaznavanjem pešcev in kolesarjevpomoč krmiljenja pri izogibanju, sistem za nadzor mrtvih kotov z opozarjanjem na promet za vozilom, širokokotna vzvratna kamera, opozorilo za napačno smer in zaviranje po trčenju.

Fordov sistem prilagodljivih žarometov z osvetlitvijo ovinkov s predvidevanjem in osvetlitvijo glede na (o)znake prvič vnaprej prilagodi vzorec svetlobnega snopa žarometa za maksimalno vidljivost, še preden vozilo zapelje v ovinek, križišče ali krožišče. S pomočjo naprej usmerjene kamere pa nadzira oznake na cestišču do 65 metrov pred vozilom.

Focus je obenem prvi Fordov model v Evropi, ki je na voljo s projekcijskim zaslonom (Head-up display – HUD). Zaslon je eden najsvetlejših in največjih na trgu, vozniku pa omogoča, da s pogledom ves čas spremlja dogajanje v prometu, saj so vse informacije prikazane v njegovem vidnem polju. (Informacije na zaslonu so: hitrost, omejitev hitrosti, prepoznavanje prometnih znakov, navigacija, nujna opozorila).

Aktivni parkirni pomočnik 2 zagotovi povsem avtomatizirane manevre, pomoč krmiljenja pri izogibanju uporablja radar in kamero, da zazna vozila, ki vozijo počasneje ali mirujejo.

Novi Focus s preoblikovanjem notranjosti ponuja več prostora za potnike in prtljago. Pravzaprav največ prostora v tem razredu za kolena in ramena na zadnjih sedežih.

Karavanska izvedenka ima 608 litrov osnovnega prtljažnega prostora in 53 mm večjo medosno razdaljo, ki je tako največja v razredu. To naj bi pomenilo dovolj prostora za veliko pasjo kletko (608 l) brez zlaganja zadnjih sedežev, ki jih sicer lahko podremo v razmerju 60/40, prav tako jih je mogoče za doseganje največjega prtljažnega prostora zložiti v povsem ravno dno. Focus poskrbi tudi za prostoročno odpiranje vrat prtljažnika, ko imate polne roke.

Notranjost ima kar 50 odstotkov manj gumbov od predhodnika. Med oblikovnimi elementi in materiali so tudi struktura oblog iz lesa in usnje pri Focusu Vignalešportni okraski iz karbona in rdeči šivi pri različici ST-Line ter trpežnejši strukturirani materiali in površine pri bolj terenskem Focusu Active.

Prvič je na voljo sistem neodvisnega zadnjega vzmetenja s stalnim nadzorom blaženja, ki vsaki 2 milisekundi nadzira vzmetenje, karoserijo ter posege z volanom in zavorami, čemur prilagodi odziv blažilnikov. Tehnologija lahko zazna udarne jame in zmanjša neprijetne sunke.

Različni modeli Focusa so na voljo z voznimi načini, ki značilnosti vozila prilagodijo razmeram pri vožnji, izbiramo pa lahko med več bencinskimi motorji EcoBoost, med njimi 1.0, ki se ponaša z večkratnim nazivom ‘Motor leta’ ter dizelskimi EcoBlue:

Kupci lahko izbirajo med motorji:

  • 1.0 bencinski motor EcoBoost s 85 KM, 100 KM in 125 KM, z dodatno izboljšavo motorja porabi 4.7 l/100 km in 107 g/km CO2
  • 1.5 l bencinski motor EcoBoost s 150 KM, 182 KM, z dodatno izboljšavo motorja porabi 5.3 l/100 km in 121 g/km CO2
  • 1.5 l dizelski motor EcoBlue s 95 KM, 120 KM, porabi 3.5 l/100 km in 91 g/km CO2
  • 2.0 l dizelski motor EcoBlue s 150 KM, porabi 4.4 l/100 km in 114 g/km CO2

Na voljo sta ročni šeststopenjski menjalnik in novi osemstopenjski samodejni menjalnik, ki se lahko prilagaja različnim slogom vožnje.

Focus uvaja tehnologijo vgrajenega modema FordPass Connect za uporabnike v Evropi in spreminja vozilo v mobilno dostopno točko Wi-Fi, s katero se lahko poveže 10 naprav. Modem omogoča tudi posodobljene prometne informacije za navigacijski sistem s storitvijo Live Traffic, z mobilno aplikacijo FordPass pa lahko uporabniki poiščejo svoj avto na parkiriščih nakupovalnih središč, preverijo količino goriva, na daljavo zaklenejo ali odklenejo vozilo in zaženejo motor.

CENIK