Novo doma: Dacia Duster 2013

Aktualno, Novo doma, Novosti

Leta 2010 predstavljeni Dacia Duster je v treh letih prodaje osvojil že več kot 450.000 kupcev. Na tako uspešnih temeljih je Dacia po prenovi drugih štirih modelov – Novi Logan, Sandero, Sandero Stepway in Logan MCV – predstavila še prenovljeni Novi Dacia Duster

Leta 2010 predstavljeni Dacia Duster je v treh letih prodaje osvojil že več kot 450.000 kupcev. Na tako uspešnih temeljih je Dacia po prenovi drugih štirih modelov – Novi Logan, Sandero, Sandero Stepway in Logan MCV – predstavila še prenovljeni Novi Dacia Duster, ki se že vozi tudi po slovenskih cestah.

Novi Dacia Duster ima žlahtnejše oblikovano zunanjost, ki bolj poudarja njegov terenski značaj. Preoblikovana oblika maske ima novo odprtino za zajem zraka, nova žarometa z dvojno optiko z dnevnimi lučmi. Prenovljena je tudi notranjost, v kateri so nova armaturna plošča in preoblikovani sedeži.

dacia duster 2013 novo doma

Dacia Duster zdaj ponuja več opreme: sistem za elektronski nadzor stabilnosti (ESP) in štiri varnostne blazine že serijsko, napravo Dacia MEDIA NAV, regulator in omejevalnik hitrosti, sistem pomoči pri parkiranju zadaj.

dacia duster 2013 novo domaObogatena ponudba motorjev v prid vsestranskosti in zmogljivosti. Novi Dacia Duster ima prvikrat vgrajen nov bencinski motor TCe z močjo 92 kW (125 KM). Ta motor ima bistveno manjšo porabo goriva, ki znaša po tovarniških podatkih 6,3 l/100 km. Dacia Duster je na voljo z dvema izvedenkama dizelskega motorja 1,5 dCi, ki z največjo močjo 66 kW ali 80 kW (90 ali 110 KM) zagotavlja odločna speljevanja in pospeševanja. Za boljše terenske izkušnje je prva prestava krajša. V ponudbi sta sicer še bencinski 1.6 16V s 77 kW ter njegova plinska različica LPG.

Vozilo ima tudi znatno izboljšano zvočno udobje, saj so celoten hrup v potniškem prostoru prepolovili. Hkrati Dacia Duster ohranja vse odlike, ki so prispevale k njegovi uspešnosti: vsestransko uporabnost, zmožnosti vožnje po vseh voziščih različice 4×2 in terenske zmogljivosti različice 4×4. In še vedno iste temeljne odlike znamke Dacia: velikodušnost, zanesljivost in enostavnost za preudarne kupce.

Novi Dacia Duster ima enako tovarniško jamstvo, ki traja 3 leta oziroma do 100.000 kilometrov, kot vsi ostali modeli znamke Dacia.

Nivoji opreme ostajajo enaki; Base, Ambiance in Laureate. Osnovnega Dusterja Base 1.6 16V si lahko omislite že za 10.300 evrov. Osnovni dizeslki Duster 1.5 dCi Ambiance pa vas bo stal 13.700 evrov. Če si boste enake zaželeli, a z dodanim 4×4 pogonom, potem boste morali doplačati 2.900 evrov.