Novo doma: Citroën C4 Cactus

Aktualno, Novo doma

Citroen je znan po svoji inovativnosti in oblikovalski samosvojosti. Tokrat so znova ustvarili avtomobil, ki  oblikovalsko povsem odstopa od ostalih in ponuja odgovor sodobnemu uporabniku avtomobila.  V izjemno konkurenčnem tržnem razredu kompaktnih vozil, katerega stilske zapovedi se zdijo neomajne, CITROËN C4 CACTUS izstopa zaradi edinstvenega dizajna, ki združuje uporabnost in estetiko. S to povsem novo sintezo […]

Kmalu bomo izvedeli, ali bo Slovenijo zajela invazija Cacutsov

Citroen je znan po svoji inovativnosti in oblikovalski samosvojosti. Tokrat so znova ustvarili avtomobil, ki  oblikovalsko povsem odstopa od ostalih in ponuja odgovor sodobnemu uporabniku avtomobila. 

V izjemno konkurenčnem tržnem razredu kompaktnih vozil, katerega stilske zapovedi se zdijo neomajne, CITROËN C4 CACTUS izstopa zaradi edinstvenega dizajna, ki združuje uporabnost in estetiko. S to povsem novo sintezo je možno strankam ponuditi tisto, kar je zares pomembno.

Svetovna inovacija: Airbump

Gre za izraz novega pristopa k oblikovanju: združitev stila in funkcionalnosti. Zaščitni dodatki Airbumps, ki so nameščeni na bokih in odbijačih, grafično dopolnjujejo prečiščene in gladke stilske linije CITROËNA C4 CACTUS. Na voljo so v štirih barvah (Black, Grey, Dune in Chocolate), ki jih lahko kombiniramo z desetimi razpoložljivimi barvami karoserije in tremi notranjimi ambienti (kombinacija notranjosti Stone Grey, Pack Habana Inside in Pack Purple Inside), kar omogoča še več možnosti za oblikovanje po meri.

Poleg tega pa vozilo učinkovito varujejo pred vsakodnevnimi poškodbami. Njihova prožna ovojnica iz materiala TPU (termoplastični uretan) učvrsti vgrajene zračne mehurčke, ki blažijo udarce. Zaščite Airbumps ne potrebujejo posebnega vzdrževanja ter neposredno prispevajo k nižjim stroškom vzdrževanja in popravil. S to estetsko izpopolnjeno in praktično inovacijo postane vožnja po mestu še bolj brezskrbna.

Retro notranjost in kopica inovacij

Velika prednja sedeža sta deležna tega novega pristopa k arhitekturni zasnovi: zasnovana sta po zgledu zofe za več udobja in uporabnosti. Potniki na zadnjih sedežih imajo na voljo skoraj enako prostora kot v vozilu CITROËN C4. Vozili imata enako medosno razdaljo, tako da CITROËN C4 CACTUS nudi ravno toliko prostora v notranjosti, čeprav je njegova zgradba bolj kompaktna (zgolj 4,16 m dolžine za bolj enostavno krmiljenje in bolj priročno vožnjo po mestu). Poleg tega ponuja zelo velik prtljažnik s 358 litri prostornine.

Udobje v notranjosti s panoramsko streho velikih dimenzij, ki ima visokozmogljivo toplotno zaščito (najboljšo na trgu) za filtriranje svetlobe in zaščito notranjosti pred vdorom vročine. Notranjost ščiti pred UV žarki z lastnostmi, ki so primerljive s sončnimi očali 4. kategorije zatemnjenosti. Zaradi njenih svetlobnih, toplotnih in akustičnih zmogljivosti ni bilo potrebno vgraditi zatemnitvenega zaslona, kar gre v prid zmanjšanju (-6 kg) in razporeditvi mase (znižanje težišča vozila v prid legi na cesti).

Udobje v vožnji z enostavno in drzno inovacijo “Magic Wash”, s katero med pranjem vetrobranskega stekla ni več ovir za vidljivost. Šobe za pranje stekla so vdelane v skrajni del metlice brisalnika stekla, iz katerega se razprši curek tekočine. Tako ostane vidljivost med pranjem celotne površine vetrobranskega stekla neokrnjena, količina porabljene tekočine pa je dvakrat manjša kot pri klasičnem sistemu.

Kmalu bomo izvedeli, ali bo Slovenijo zajela invazija Cacutsov

Kmalu bomo izvedeli, ali bo Slovenijo zajela invazija Cacutsov

Zmanjšanje stroškov uporabe z odpravo vsega, kar je odveč. Združitev optimizirane konstrukcijske zasnove z učinkovitimi motorji zadnjih generacij: 200 kg manj kot CITROËN C4 za združitev udobja v vožnji in zmanjšane porabe goriva (zgolj 82 g CO2/km oziroma 3,1 l/100 km pri dizelski različici in manj kot 100 g CO2/km pri bencinski različici).

Avto.Over.Net fotozgodbam lahko sledite tudi na Instagram profilu @avtoovernet in@anejferko.