Novo doma: Citroen C3 (konzervativnost – kaj je to?)

Novo doma

Na slovenske ceste je zapeljal novi Citroen C3. Bolj kot kdaj koli prej pri francoskem proizvajalcu vozil stavijo na oblikovne prednosti vozila. To je bogato predvsem skozi prizmo personalizacije, veliko (oz. malo – predvsem porabe) si lahko obetamo tudi od motorne ponudbe. Mestni malček, ki naj bi navduševal predvsem ljudi, ki želijo izstopati s svojim […]

Na slovenske ceste je zapeljal novi Citroen C3. Bolj kot kdaj koli prej pri francoskem proizvajalcu vozil stavijo na oblikovne prednosti vozila. To je bogato predvsem skozi prizmo personalizacije, veliko (oz. malo – predvsem porabe) si lahko obetamo tudi od motorne ponudbe.

Mestni malček, ki naj bi navduševal predvsem ljudi, ki želijo izstopati s svojim življenjskim slogom ter biti drzni. Že na prvi pogled je jasno, da Citroen vestno zasleduje svoje oblikovalske smernice. Najbolj opazno se novi C3 približa modelu C4 Cactus. Če lahko potegnemo vzporednice s tem modelom, pa vemo, kam pes moli taco. “Konzervativen” pač ni pridevnik, ki bi označeval njegovega C3 – v nasprotju z njegovimi glavnimi “slovenskimi” konkurenti – Renaultom Cliom, Volkswagnom Polom, Škodo Fabio, Fordom Fiesto, Oplom Corso in Peugeotom 208.

Kljub temu, da prioriteta Citroena ni konkurirati naštetim modelom v prodajnih številkah, pač pa se od njih nekoliko distancirati, bo novi C3 na voljo za zelo razumno ceno. Osnovni model bo na voljo že od 9.990 evrov dalje, medtem ko bo za slabih enajst tisoč evrov na voljo že zelo solidno opremljeni (srednji) nivo opreme “Feel”, za katerega Citroen tudi predvideva, da se bo v Sloveniji najbolje prodajal.

Če je C3 doslej v Sloveniji v svojem segmentu predstavljal relativno skromen 3-odstotni delež (med fizičnimi osebami 5-odstotni), bodo skušali pri Citroenu z novim modelom odstotke več kot podvojiti.

To bodo skušali doseči s prenovljeno zasnovo vozila. C3 je od predhodnika za 55 milimetrov daljši. Pohvali se lahko tudi z enim največjih prtljažnih prostorov v segmentu, katerega volumen znaša 300 litrov. Varnost potnikov in pešcev je bila izboljšana, a ne na račun teže vozila, saj je ta (zaradi shujševalne kure na drugih področjih) ostal enake teže kot predhodnik.

Zelo opazen element, ki smo ga prej že videli na modelu C4 Cactus, je t. i. “Airbump”. Gre za z zračnimi mehurčki napolnjeno plastično zaščito avtomobila, ki ščiti bok pred potencialnimi udarci nepazljivega “soseda” na parkirišču. Pri osnovnem modelu opreme ta sicer ni na voljo, možno pa jo je doplačati pri srednjem nivoju “Feel”. Pri najvišjem nivoju opreme je ta dodatek že standardno vključen.

Tudi ostali detajli, zunaj in znotraj vozila, novega C3 oddaljujejo od konkurence. Celotna podoba je še najbolje povzeta, če jo opišemo z izrazom “funky”. C3 bo na voljo v devetih različnih barvah, od tega je sedem kovinskih. Te zahtevajo doplačilo 300 evrov, kar je za 110 evrov manj kot pri predhodniku. Kupec si lahko zamisli tudi dodatno barvno popestritev z barvo strehe. Izbira lahko med tremi različnimi.

Zanimiva inovacija v sklopu novega Citroena C3 je tudi kamera z uradnim nazivom “ConnectedCAM”. Gre za kamero visoke resolucije, ki je nameščena za sredinskim vzvratnim ogledalom in usmerjena na cesto pred avtomobil. Ta snema ves čas, za zelo uporabno pa se lahko izkaže predvsem v primeru prometnih nesreč. Manj uporabna, a med uporabniki vseeno zaželena, je možnost neposrednega objavljanja fotografij in videov na družabna omrežja.

Od novega C3 seveda ne gre pričakovati športnih voznih lastnosti, saj stavi predvsem na karto udobja. In to je občutno že takoj na prvi vtis. Avtomobil je v mestu zelo uporaben, saj je okreten, obenem pa lepo blaži udarce, ki mu jih prizadenejo hitrostne ovire. Vožnja v mestu je zato veliko manj utrudljiva.

Motorna paleta zajema pet agregatov, od tega tri bencinske in dva dizelska. Bencinski trivaljniki razvijajo 67, 81 ali 109 konjskih moči. Najmočnejši je na voljo tudi v kombinaciji s šeststopenjskim samodejnim menjalnikom (vsi ostali motorji, tudi dizelska, le s petstopenjskim ročnim). Dizelska agregata razvijeta 74 ali 99 konjskih moči.

Ime C3 je na slovenskem trgu prisotno že od leta 2002, tako da smo se nanj že dodobra navadili. Tedaj je C3 zamenjal dotedanji uspešen model Saxo. Doslej je bilo prodanih več kot 18.000 primerkov, to pa je edini Citroen, ki je z enotnim imenom preživel tri generacije.

Nenazadnje, letos se tovarniška ekipa Citroena z modelom C3 vrača tudi v svetovno prvenstvo v reliju.