Novi Peugeot 308 SW

Aktualno, Novosti, Saloni

Novi Peugeot 308 je del strateško pomembnega tržnega razreda kompaktnih vozil (predstavlja več kot tretjino prodaje na evropskem trgu). Z več kot 46.000 prejetimi naročili (do konca januarja 2014), od katerih je več kot 40 % izvedenk z najbogatejšo stopnjo opremljenosti, nova limuzina 308, ki je bila lansirana sredi jeseni 2013, že uresničuje ambiciozno zastavljene cilje.

Peugeot 308 SW

Novi Peugeot 308 je del strateško pomembnega tržnega razreda kompaktnih vozil (predstavlja več kot tretjino prodaje na evropskem trgu). Z več kot 46.000 prejetimi naročili (do konca januarja 2014), od katerih je več kot 40 % izvedenk z najbogatejšo stopnjo opremljenosti, nova limuzina 308, ki je bila lansirana sredi jeseni 2013, že uresničuje ambiciozno zastavljene cilje.

V aprilu letos bo ponudba novega vozila 308 bogatejša za še eno karoserijsko različico.  Novi Peugeot 308 SW, ki je bil povsem prenovljen in je od svojega predhodnika nasledil zgolj ime, ponuja resno in drugačno alternativo, saj izpolnjuje osnovne vrednote svoje kategorije z vidika prostornine, bivalnega udobja, modularnosti in priročnosti. Njegovo poslanstvo bo prevzeti delež v kategoriji karavanov, ki mu pripada. Ta kategorija zaseda 10 % tržnega razreda kompaktnih vozil v Evropi.

Peugeot 308 SW

Oblikovalci in inženirji so mu zagotovili številne adute: učinkovita zasnova, ki temelji na radikalnem pristopu zmanjšanja mase, dinamični oblikovni zasnovi, inovativnem voznikovem mestu, edinstvenim izkušnjam v vožnji, inovativnih motorjih z nadzorovano porabo in najvišjo stopnjo kakovosti.

Po zasluge nove konstrukcijske osnove, platforme EMP2, so uspeli združiti razkošne dimenzije (dolžina: 4,58 m), bivalno udobje in prostoren prtljažnik (od 610 do 1660 dm3 po normi VDA), ki so med najboljšimi na trgu po zaslugi zmanjšane mase vozila za kar 140 kilogramov v primerjavi z njegovim predhodnikom.  Prečiščena in tehnološko dovršena notranjost novega PEUGEOTA 308 SW, ki jo osvetljuje ogromna steklena streha (1,69 m2), izstopa zaradi voznikovega mesta PEUGEOT i-Cockpit. S kompaktnim volanom, ki nudi še več občutkov, instrumentno ploščo v voznikovem vidnem polju za idealno pregledovanje informacij, visoko sredinsko konzolo in 9,7-palčnim zaslonom na dotik za intuitiven način vožnje, se PEUGEOT i-Cockpit pogumno postavlja pred svoje tekmece.

Peugeot 308 SW

V kombinaciji z optimizirano aerodinamiko (količnik zračnega upora (Cx): 0,28, površina upora (Scx): 0,64) in zmanjšano maso oba turbokompresorska bencinska motorja 1.2 l in 1.6 l s 130 in 155 konjskimi silami ter vsi štirje dizelski motorji 1.6 in 2.0 HDi od 92 do 150 konjskih sil, med katerimi številni že zadostujejo ekološkemu predpisu Euro 6, zagotavljajo novemu PEUGEOTU 308 SW izjemno nadzorovane emisije: tako na primer povsem nov trivaljni turbo bencinski motor PureTech 1.2 e-THP s 130 konjskimi silami omeji emisije CO2 na 109 g/km, medtem ko nova različica 1.6 l BlueHDi s 120 konjskimi silami, ki se vgrajuje skupaj s šeststopenjskim ročnim menjalnikom porabi pri kombinirani vožnji komaj 3,2 l/100 km oziroma 85 g CO2 na kilometer – rekordna vrednost tržnega razreda.

Prihaja nova izkušnja vožnje: bogato znanje znamke Peugeot se na novem Peugeot 308 SW izraža preko novih lažjih prem in ESP-ja zadnje generacije, ki izkorišča velikodušno dimenzioniran zavorni sistem. Z novo platformo (znižana masa, krajša previsa, znižano težišče, električni servovolan) ima novi 308 SW med karavani tržnega segmenta C prednost zaradi izredno dinamične lege na cesti, ki se ji pridružujeta agilnost in udobje na visokem nivoju. Številni tehnološki sistemi za pomoč pri vožnji, kot so nadzor mrtvih kotov, aktivni tempomat, opozorilnik na nevarnost trčenja in samodejno zaviranje v sili še dodatno poskrbijo za brezskrbno vožnjo. Z vse bolj razširjenimi možnostmi komunikacijskih povezav sta tu tudi sistem Park Assist ali paket funkcij za športno vožnjo “Driver Sport Pack”, ki sodita med opremo za zagotovitev emocij in udobja med bivanjem v vozilu. Z novimi žarometi Full Led so serijsko opremljena vozila višjih stopenj opremljenosti, kar je za ta tržni razred še vedno novost.