Novi modeli Porsche 911 GTS v letu 2017

Novosti

Z novim turbopolnilnikom za 3,0-litrski šestvaljni bokser motor se je moč povečala na 331 kW (450 KM). Motor razvije 22 kW (30 KM) več kot pri …

Z modeli GTS bo Porsche razširil svojo ponudbo modelov z oznako 911. Od marca 2017 naprej bo v Nemčiji skupno na voljo pet izvedb: 911 Carrera GTS s pogonom zadaj, 911 Carrera 4 GTS s štirikolesnim pogonom (obe izvedbi sta na voljo kot kupe in kabriolet) ter 911 Targa 4 GTS s štirikolesnim pogonom.

Z novim turbopolnilnikom za 3,0-litrski šestvaljni bokser motor se je moč povečala na 331 kW (450 KM). Motor razvije 22 kW (30 KM) več kot pri modelu 911 Carrera S in 15 kW (20 KM) več kot atmosferski motor predhodnega modela GTS. Vse izvedbe so opremljene s 7-stopenjskim ročnim menjalnikom. Kot dodatna oprema je na voljo Porschejev menjalnik z dvojno sklopko (PDK).

Večja moč za večjo zmogljivost

Največji navor 550 Nm omogoča še boljše pospeške in prožnost. Na voljo je med 2.150 in 5.000 vrt./min. V vseh modelih GTS je serijsko vgrajen sistem Porsche Active Suspension Management (PASM). Kupejevski različici sta opremljeni s športnim podvozjem PASM, pri katerem je karoserija spuščena za 10 mm.

Najhitrejši sprinter v modelski seriji je 911 Carrera 4 GTS Coupé: s Porschejevim menjalnikom z dvojno sklopko (PDK) in serijskim paketom Sport Chrono za pospešek od 0 do 100 km/h potrebuje le 3,6 sekunde. Končna hitrost je pri vseh izvedbah modela GTS višja od 300 km/h. Najhitrejša je kupejevska različica z ročnim menjalnikom in pogonom zadaj, ki pospeši do 312 km/h.

Kljub večji moči pa modeli GTS ostajajo zmerni pri porabi, 911 Carrera GTS z menjalnikom PDK na primer porabi 8,3 l/100 km, kar ustreza emisiji CO2 188 g/km.

Številni notranji in zunanji elementi v črni barvi

Modeli GTS se od ostalih modelov 911 ne razlikujejo le tehnično, pač pa tudi vizualno. Širina vozila odslej pri izvedbah s pogonom zadaj meri enako kot pri izvedbah s štirikolesnim pogonom – 1.852 mm. Nova obloga sprednjega dela (del paketa Sport Design) poudarja športni značaj vozila. Pri tem se sprednji del ponaša z izpopolnjeno aerodinamiko. Nizko nameščen sprednji usmernik zraka in višji dvignjeni položaj zadnjega usmernika zraka zmanjšujeta vzgon na sprednji in zadnji premi, ta je celo manjši kot pri modelih Carrera S. Od zadaj je modele GTS že na prvi pogled mogoče prepoznati po zatemnjenih zadnjih lučeh, črni mreži s svilnatim sijajem na odprtini za dovajanje zraka ter dveh sredinsko nameščenih, črnih izpušnih ceveh serijskega športnega izpušnega sistema. Nova črna okrasna letev med zadnjimi lučmi je prepoznavni znak modelov s pogonom na zadnji kolesni par, svetlobni pas pa je posebnost modelov s štirikolesnim pogonom. Dovršeni podobi stranskih delov dajejo piko na i črno lakirana 20-palčna platišča s svilnatim sijajem (pritrditev s centralnim vijakom), zunanji ogledali iz paketa Sport Design ter napis GTS na vratih. Model 911 Targa je mogoče prepoznati po značilnem targa loku, ki je pri izvedbi GTS zdaj prvič zasnovan v črni barvi.

Nova Porschejeva aplikacija Track Precision in kakovostna oprema

Genska zasnova modelov GTS daje svojstven pečat tudi notranjosti. V sredinski del armaturne plošče je integrirana štoparica, ki je del serijskega paketa Sport Chrono. Skupaj z modeli GTS bo predstavljena izpopolnjena različica Porschejeve aplikacije Track Precision. Ta med drugim omogoča avtomatsko beleženje, podroben prikaz in analizo podatkov o vožnji na pametnem telefonu. Sedeži modelov GTS so oblečeni v alkantaro in vzbujajo pozornost z novimi šivi. Še posebej dobro stransko oporo in visoko raven udobja zagotavljajo štirismerno električno nastavljivi športni sedeži Plus z napisom GTS na vzglavnikih. Dovršeno celostno zasnovo zaokrožajo krtačene, črno eloksirane aluminijaste okrasne letve na armaturni plošči ter širok nabor elementov, oblečenih v alkantaro. Mednje na primer sodijo volanski obroč, sredinska konzola in nasloni za roke.

Cena za Porsche 911 GTS 2017

Naročila za modele 911 GTS že sprejemajo. Zanje bo v Nemčiji treba odšteti (cene vključujejo DDV in deželno opremo):

911 Carrera GTS:                             124.451 evrov

911 Carrera 4 GTS:                          131.829 evrov

911 Carrera GTS Cabrio:                137.541 evrov

911 Carrera 4 GTS Cabrio:            144.919 evrov

911 Targa 4 GTS:                             144.919 evrov