Nova pnevmatika Dunlop Sport Maxx RT2

Novosti

Nova letna pnevmatika Sport Maxx RT2 se je na neodvisnih testih dokazala kot strokovnjakinja v oprijemu in natančnosti pri krmiljenju. Izdelana je bila za zahtevne voznike, ki si želijo ultimativno izkušnjo vožnje. Dunlop je predstavil svojo novo letno pnevmatiko Sport Maxx RT2, ki jo odlikujeta izjemen oprijem in vodljivost, na dirkalni progi pa dosega hitrejše […]

Nova letna pnevmatika Sport Maxx RT2 se je na neodvisnih testih dokazala kot strokovnjakinja v oprijemu in natančnosti pri krmiljenju. Izdelana je bila za zahtevne voznike, ki si želijo ultimativno izkušnjo vožnje.

Dunlop je predstavil svojo novo letno pnevmatiko Sport Maxx RT2, ki jo odlikujeta izjemen oprijem in vodljivost, na dirkalni progi pa dosega hitrejše čase na krog kot njena predhodnica. Pnevmatika, sicer naslednica modela Sport Maxx RT, prejemnika številnih nagrad, je bila razvita na podlagi bogatih Dunlopovih izkušenj z vzdržljivostnih dirk.

Neodvisni primerjalni testi, izvedeni s strani TÜV Süd, so pokazali, da je predstavljena pnevmatika prava strokovnjakinja na področju oprijema in natančnosti pri krmiljenju, posledično pa se odlično obnese v situacijah, ki zahtevajo veliko zmogljivost. Na mokri progi je tako dosegla za 1,3 % hitrejši čas na krog in dokazala za 4,1 % boljšo vodljivost na suhi podlagi od povprečja štirih glavnih konkurenčnih pnevmatik. Na podlagi testiranja, ki ga je opravila DEKRA, pa se je izkazalo, da ima Sport Maxx RT2 v primerjavi s povprečjem glavnih konkurenčnih pnevmatik na najbolj obremenjeni osi za kar 34 % manjšo obrabo.

Izredne lastnosti nove pnevmatike je že prepoznal proizvajalec dirkalnih avtomobilov Radical in jo izbral za standardno opremo modela 2016 RXC Turbo, ki velja za enega najbolj ekstremnih cestnih avtomobilov.

Razpon dimenzij pnevmatike Dunlop Sport Maxx RT2 sega od 17 do 21 palcev, od tega jih je 80 % na voljo od marca 2016.

Glavne tehnične značilnosti pnevmatike:

  • Zmes tekalne plasti z oprijemno smolo, osnovano na smoli kavčukovca za optimalen oprijem na mokrih in suhih cestah.
  • Veliki ramenski bloki omogočajo boljši oprijem v ovinkih kot predhodnica.
  • Bloki za učinkovito zaviranje pripomorejo h krajši zavorni poti v primerjavi s predhodnico, še zlasti pri visoki hitrosti.
  • Pas kordnega ogrodja z izjemno natezno trdnostjo zagotavlja boljše občutenje ceste in večjo natančnost pri krmiljenju v primerjavi s predhodnico. Navdih za omenjeno izboljšavo je Dunlop dobil po zmagi na najzahtevnejši dirki 24 ur Nurburgringa.