Nissan Micra 1.2 Acenta Look

Nissan, Testi

V mesecu oktobru smo na malce krajši test prevzeli simpatično, ravnokar prenovljeno, Nissan Micro s šibkejšim bencinskim motorjem in opremo Acenta Look.

V mesecu oktobru smo na malce krajši test prevzeli simpatično, ravnokar prenovljeno, Nissan Micro s šibkejšim bencinskim motorjem in opremo Acenta Look.

nissan micra acenta look test 2013Kljub temu, da je Micra eden najpomembnejših modelov v Nissanovi zgodovini in osnova, na kateri gradijo svojo prihodnost, se niso odločili za pretirane spremembe. Za te bomo morali počati na prihod povsem nove generacije. Tako so osnovne poteze Micre ostale enake, a bistveno so spremenili izgled luči. Spremenjen prednji del z novo rešetko, ki vzpostavlja močnejšo povezavo z Nissanovo korporativno podobo z znanim okroglim znakom, je vpeta v kromiranem podaljšanem motivu v obliki črke V. Tudi sprednje meglenke so dobile značilno novo obliko in kromirano oblogo. Spremembe dajejo novi Micri močnejši, prodornejši in bolj dinamičen videz.

nissan micra spredaj 2013 test

notranjost nissan micra 2013 testVeč pomembnih sprememb je mogoče najti v notranjosti prenovljene Micre. Grafika instrumentov pred voznikom je bila izboljšana za večjo preglednost, vgrajena je tudi nova sredinska konzola s preoblikovanimi zračnimi režami. Notranjost je dopolnjena z bleščeče črno izvedbo sredinske konzole in srebrnim videzom maske prestavne ročice. Nasloni za roko na vratih so teksturirani za visokokakovosten videz, nova pa je tudi tkanina na sedežih in na vratih. V notranjosti sta zdaj tudi priključka USB in Aux-in na armaturni plošči, ki sta povezana z vsemi avdio napravami, dodana pa je bila tudi 12-voltna vtičnica za enostavno polnjenje MP3-predvajalnikov in mobilnih telefonov na poti.

detajli nissan micra test 2013

nissan micra in petrol črpalka 2013 testPod motornim pokrovom se je nahajal Nissanov 1,2-litrski trivaljni bencinski agregat z neposrednim vbrizgavanjem goriva. Obstaja sicer še močnejša tlačno polnjena različica. Osnovni 1,2-litrski motor ustvarja 59 kW, kar je dovolj za živahno zmogljivost po mestu, če ste povprečni uporabnik, ki ima v mislih predvsem dosego nizke porabe. Le ta je na testu znašala okoli šestih litrov. Dejstvo je, da Micri odgovarja mesto in manj relacijska vožnja po avtocesti. Moč se na cesto prenaša s pomočjo petstopenjskega ročnega menjalnikoma z gladkim prestavljanjem, ki je – ponavljamo – prilagojen življenju v mestu.

Micro je potrebno pohvaliti glede njene okretnosti, saj se ponaša z enim boljših obračalnih krogov v svojem razredu – ta znaša samo 9,3 metra.

nissan micra acenta look 2013 test

Že v osnovni opremi Micra med drugim ponuja daljinsko centralno zaklepanje, električni pomik sprednjih stekel, klimatsko napravo, CD-predvajalnik s povezljivostjo Bluetooth in celotno paleto varnostne opreme, vključno z voznikovimi in sovoznikovimi varnostnimi blazinami, bočnimi varnostnimi blazinami in zavesami ter sistemoma ABS in ESP. Višja nivoja opreme Acenta oziroma v našem primeru Acenta Look pa sta bogatejša še za dodane kromirane obloge, vzvratna ogledala in ročaji na vratih v barvi karoserije, 15-palčna lahka lita platišča, strešni spojler, voznikov naslon za roko, usnjen volanski obroč in prestavno ročico ter tempomat. Poleg tega pa Acenta Look ponuja dodatno še svetleč del armaturne plošče v Glossy Black barvi in prednje meglenke.

Pri Nissanu garancija znaša 3 leta aIi 100.000 prevoženih kilometrov, kar je še dodatna voda na mlin za tiste, ki avto kupijo za daljše časovno obdobje in delajo z njim manjše število kilometrov. Nekako pač ne moremo mimo dejstva, da je Micra izdelana z mislijo na žensko uporabnico. S to pomladitvijo in dodatki pa je primerna za mlajše, kot tudi starejše dame.

Andreja, ženski komentar:

“Mikrica je prava ženska prijateljica. Majhna, okretna, zanimiva in vesela. Z njo se lahko odpelješ po nakupih in v mesto na kavico s prijateljicami. Lahko jo je parkirati, saj so njene mere prijazne in na pogled je prav privlačna.”

Debato, mnenja in vprašanja o testnem vozilu Nissan Micra 1.2 Acenta Look si lahko preberete na našem forumu Avtomobilizem in F1.

________
Podatki:

Motor / menjalnik: 1.2 bencinski (59 kW/80 KM,110 Nm) / 5. st. ročni
Poraba po ECE: 6,1 / 4,3 / 5,0 l (CO2: 115 g/km)
Zmogljivosti maks. / 0-100: 170 km/h / 13,7 sekund
Dolžina / širina / višina: 3825 / 1665 / 1510 mm
Medosna razdalja: 2450 mm
Teža: 980 kg
Posoda za gorivo: 41 l
Št. sedežev: 5
Prostornina prtljažnika: 265 – 605 – 1132 l

Osnovna cena (1.2 Visia): 10.200 EUR
Cena testnega vozila: 11.300 EUR
Cena testnega vozila z dodatno opremo: 11.840 EUR
(dodatna oprema: kovinska barva, stroški transporta in priprave vozila)