Na bencinskih servisih po novem ponujajo le še kavo iz pravične trgovine

PR novica, Zanimivosti

Na bencinskih servisih OMV VIVA je od aprila dalje na voljo samo še kava VIVA CAFE, ki nosi certifikat kakovosti Fairtrade. Slednji zagotavlja, da vsa kava prihaja iz pravične trgovine, njenim pridelovalcem pa s tem zagotavlja pravične cene in boljše delovne razmere. OMV je nedavno sklenil partnerstvo z organizacijo Fairtrade International, ki postavlja mednarodne standarde […]

Na bencinskih servisih OMV VIVA je od aprila dalje na voljo samo še kava VIVA CAFE, ki nosi certifikat kakovosti Fairtrade. Slednji zagotavlja, da vsa kava prihaja iz pravične trgovine, njenim pridelovalcem pa s tem zagotavlja pravične cene in boljše delovne razmere.

OMV je nedavno sklenil partnerstvo z organizacijo Fairtrade International, ki postavlja mednarodne standarde za pravično trgovino. S tem se je zavezal, da bo vsa kava VIVA CAFE, ki jo ponuja na 35 bencinskih servisih VIVA po vsej Sloveniji, od aprila dalje zaščitena z mednarodno priznanim znakom kakovosti Fairtrade. Omenjen certifikat si prislužijo izdelki, ki ustrezajo socialnim, ekonomskim in ekološkim standardom organizacije Fairtrade International, hkrati pa certifikat jamči, da pridelovalci kave ter delavci na plantažah prejmejo pravično plačilo. V italijanski pražarni Gimoka, kjer pripravljajo aromatično kavno mešanico VIVA CAFE, tako po novem uporabljajo samo še najboljša zelena kavna zrna, ki prihajajo iz pravične trgovine.

fairtrade-kava

Kot je izpostavila Vanja Lombar, generalna direktorica OMV Slovenija, bodo s to odločitvijo svojim gostom ponudili kavo, ki združuje čisti užitek in dobro vest:

»Vsa kavna zrna, iz katerih je narejena mešanica za VIVA Cafe, nosijo certifikat Fairtrade, s katerim priznavamo in ščitimo kulturno identiteto proizvajalcev kave ter hkrati ustvarjamo priložnost za izgradnjo samozadostnosti na okolju prijazen način.«

Certifikat Fairtrade pripomore k izboljšanju življenjskih razmer v državah v razvoju, saj določa najnižje odkupne cene, ki zadostujejo za preživetje pridelovalcev in okolju prijazno kmetovanje, hkrati pa prepoveduje izkoriščevalsko delo otrok.

Vsebino omogoča OMV