Prvi ekipni MINI Rally '13 na svetu uspel

Avtomobilizem, Slovenija, Šport

BMW Group Slovenija in Britansko veleposlaništvo v Ljubljani sta podprla enodnevni dogodek MINI Rally, ki se je začel v središču Ljubljane. Šestčlanske ekipe, bilo jih je deset, so pot nadaljevale po zanimivih in čudovitih poteh Slovenije do Lipice, nato naprej do Zemona pri Vipavi in vožnje zaključile na golf igrišču pri Bledu.

BMW Group Slovenija in Britansko veleposlaništvo v Ljubljani sta podprla  enodnevni dogodek MINI Rally, ki se je začel v središču Ljubljane.

Šestčlanske ekipe, bilo jih je deset, so pot nadaljevale po zanimivih in čudovitih poteh Slovenije do Lipice, nato naprej do Zemona pri Vipavi in vožnje zaključile na golf igrišču pri Bledu.

MINI Rally je bil zaznamovan tudi na družabnih omrežjih s pomočjo hashtaga #MINIRally.

MINI Rally je bil zaznamovan tudi na družabnih omrežjih s pomočjo hashtaga #MINIRally.

Na štartu relija so veleposlanik Andrew Page, direktor BMW Group Slovenija Lothar Schupet, ter Primož Lemež pred mestno hišo v Ljubljani nagovorili udeležence tekmovanja. Vsem udeležencem pa je varčno in srečno pot zaželel tudi ljubljanski podžupan Aleš Čerin.

Sodelovale so ekipe BMW Group Slovenija, Britansko veleposlaništvo Ljubljana, BIG Bang Ladies, BTC City, Hypo, Hella Saturnus, S Rally, MINI Klub, Avtomobilski grozd in novinarji.

Na MINI Rallyju je bilo potrebno voziti natančno in zbrano. Na koncu tekmovanja je organizator seštel vse točke, upošteval povprečno porabo, vozniško spretnost in uspešnost pri izzivih. Najbolje se je izkazala novinarska ekipa, ki je bila zelo uspešna predvsem pri točnostnih vožnjah in povprečni porabi goriva.

Britanski veleposlanik Andrew Page izjavil: Dogodek je pokazal pravi duh MINI. Vesel sem, da ima znamka MINI, ena od angleških najbolj prepoznavnih avtomobilskih blagovnih znamk, v povezavi z enim od najnaprednejših svetovnih podjetij BMW Group, še vedno toliko občudovalcev in da je po svojih tehničnih lastnostih to še vedno ena najbolj naprednih avtomobilskih znamk. Bili smo na lepih krajih in povsod smo bili lepo in toplo sprejeti: v Ljubljani v Mestni hiši, prečudoviti Lipici, na Zemonu, kjer je šef Tomaž Kaučič lepo poskrbel za nas in nenazadnje na Bledu, na tem prečudovitem igrišču za golf, ki ga tudi sam z veseljem uporabljam. V Ljubljani nas je pozdravil in nam zaželel srečno pot podžupan Aleš Čerin, na Bled pa nam je prišel za opravljeno pot čestitat župan Janez Fajfar! Za konec pa nam je šlo na roke še vreme, kar pa znamo mi Angleži še posebej ceniti.”

Lothar Schupet, BMW Group Slovenija, je ob zaključku dogodka dejal: “MINI Rally je pokazal, da je MINI res nekaj posebnega oziroma edinstvenega. Zelo smo ponosni, da smo lahko na tem vznemirljivem in zabavnem dogodku predstavili vseh sedem modelov MINI in udeležencem omogočili, da spoznajo vse kvalitete, ki jih ta kultna znamka ponuja. Vozila MINI z nepremagljivim oblikovalskim stilom, kreativnostjo in vznemirljivim užitkom v vožnji, so gotovo pripomogla, da smo vsi udeleženci uživali in se zabavali skozi celoten potek tekmovanja. S tem dogodkom smo tudi odlično obeležili 54. rojstni dan znamke MINI in hkrati ene od najrazburljivejših zgodb o uspehu v avtomobilski industriji.”

mini rally 2013 bodypaint mini cooper rally 2013

MINI Rally je v petek preko Facebooka, Twitterja in Instagrama spremljalo preko 10.000 uporabnikov.

MINI Rally je v petek preko Facebooka, Twitterja in Instagrama spremljalo preko 10.000 uporabnikov.

Ob zaključku dogodka je bil zadovoljen tudi organizator in predsednik društva S Rally, Primož Lemež: “Vesel sem, da je prireditev lepo uspela. V organizacijo je bilo vloženo veliko truda. Takega ekipnega tekmovanja namreč do zdaj še ni bilo ne v Sloveniji, ne kjerkoli na svetu. Tako smo si morali dobesedno izmisliti celoten tekmovalni sistem in več kot očitno nam je s sodelavci uspelo. To priča tudi zadovoljstvo udeležencev. Na tem »tekmovanju« je bilo potrebno pokazati tudi zvrhano mero vozniškega znanja. Vendar pa je šlo na roke udeležencem tudi to, da so se vozili z avtomobili MINI, ki so kot narejeni za tak način vožnje.” 

Za zmagovalno ekipo so nastopali: Marko Wernig (zastopal je naš portal Avto.Over.Net), Saša Kapetanovič, Andrej Leban, Novica Mihajlovič, Miki Bubulj in Borut Fakin.