Megane se vrača s časom 7min 54,36s

Aktualno, Novosti, Top

Strokovnjaki Renault Sport so ocenili, da je možno in se lotili podviga; z najbolj športnim Méganom so že tretjič dosegli rekorden čas na legendarni stezi Nürburgring Nordschleife in ga dodali k spoštovanja vrednemu seznamu dosežkov. Rekord je bil dosežen z Méganom R.S. 275 Trophy-R, popolnoma novo posebno serijo z radikalnim značajem. Potem, ko so leta […]

7'54''36: nov rekord, ki priča o strokovnem znanju Renault Sport

Strokovnjaki Renault Sport so ocenili, da je možno in se lotili podviga; z najbolj športnim Méganom so že tretjič dosegli rekorden čas na legendarni stezi Nürburgring Nordschleife in ga dodali k spoštovanja vrednemu seznamu dosežkov. Rekord je bil dosežen z Méganom R.S. 275 Trophy-R, popolnoma novo posebno serijo z radikalnim značajem.

Potem, ko so leta 2008 z Méganom R26.R in potem leta 2011 z Méganom R.S. Trophy že postavili nova rekorda, se inženirji Renault Sport niso zadovoljili s počitkom na lovorikah. Z rekordnim časom 7 min 54,36 sekund je Mégane R.S. 275 Trophy-R svoje ime in zmogljivosti vpisal v letopise dirkališča Nürburgring.

7'54''36: nov rekord, ki priča o strokovnem znanju Renault Sport

7’54”36: nov rekord, ki priča o strokovnem znanju Renault Sport

Mégane R.S. 275 Trophy-R ima serijsko vgrajeno podvozje Cup in diferencial z delno zaporo, 2-litrski bencinski motor z na 275 KM povečano močjo, izpušni sistem Akrapovič iz titana, nastavljive blažilnike Öhlins Road&Track z vzmetmi iz kompozita in pnevmatike MICHELIN Pilot Sport Cup 2, ki so posebej prilagojene za ta avto. Medtem ko Mégane R.S. 275 Trophy-R nima sedežne klopi zadaj, ima spredaj vgrajena školjkasta sedeža Recaro Pole position iz polikarbonata, kar prinaša 42-kilogramski prihranek pri teži. Sedeža sta opremljena s tritočkovnima varnostnima pasovoma, kot dodatna oprema pa sta na voljo tudi šesttočkovna varnostna pasova z letalskima zaponkama. Potnika pred prtljago varujeta zadrževalni drog in varnostna mreža.

Ljubiteljem voženj na zaprtih stezah, ki želijo doseči še za nekaj dragocenih sekund boljši čas kroga, bo to omogočila vgradnja litij-ionskega akumulatorja, zaradi katerega je avto lažji za 16 kilogramov. Za zelo učinkovito zaviranje in hkratno zmanjšanje teže je Mégane R.S. 275 Trophy-R opremljen s posebnim zavornim sistemom. Zaradi vgradnje zavornih kolutov iz jekla in aluminija premera 350 in debeline 28 mm je za 3 kilograme lažji. Te zavore z oznako Renault Sport so idealno prilagojene intenzivni rabi na zaprtih stezah in zagotavljajo bolj čvrst zavorni prijem.

Zunanjost Mégana R.S. 275 Trophy-R ima novo dvobarvno lakirano karoserijo s streho zvezdnato črne barve (Noir Étoilé) in preostalo karoserijo biserno bele barve (Blanc Nacré, za doplačilo).

Zunanjost Mégana R.S. 275 Trophy-R ima novo dvobarvno lakirano karoserijo s streho zvezdnato črne barve (Noir Étoilé) in preostalo karoserijo biserno bele barve (Blanc Nacré, za doplačilo).

Strokovnjaki za podvozje in motor so v Mégane R.S. 275 Trophy-R vložili vse bogate izkušnje, ki jih je Renault nabral v avtomobilskem športu, od relija do formule 1. To 14-sekundno izboljšanje rekorda, ki je bil z Mégane R.S. Trophy postavljen leta 2011, so dosegli zahvaljujoč zavzetemu sodelovanju strokovnjakov Renault Sport Technologies in vseh partnerjev. Opravili so na stotine ur preskusnih voženj v Franciji, Španiji in Nemčiji, da bi zagotovili optimalno izvedbo te posebne serije in ji zagotovili res izjemne dinamične lastnosti.