Luka: 5 razlogov, ki Pola uvrščajo na vodilno mesto moje lestvice

Blog, Testi, Top, Volkswagen

Najbrž je vsem že dobro znano, da je Polo letošnji slovenski avto leta. A sam ne dajem veliko na tovrstne titule, pač pa raje poslušam mnenja in …

Najbrž je vsem že dobro znano, da je Polo letošnji slovenski avto leta. A sam ne dajem veliko na tovrstne titule, pač pa raje poslušam mnenja in spremljam vtise ljudi, ki se soočijo z določenim vozilom ter kajpak zaupam tudi lastni presoji. Za mnoge je Polo torej najbolj vroča izbira v svojem segmentu ta hip. Sam bi ga na vrhu izenačil s Fordom Fiesto (odločitev med njima mi res “lomi srce”, saj sta me oba uspela navdušiti, zato ta sledi kdaj drugič).

Cool faktor – Polo ni več zgolj ena izmed najbolj poceni izbir v Volkswagnovi ponudbeni paleti, pač pa želi igrati tudi na karto všečnosti mlajšim generacijam. Sploh našminkana različica Beats, za primer kakršne je šlo na mojem testu, je vpadljiva in dopadljiva. Kdo bi se branil rdeče črte, ki sega od pokrova motorja pa prek strehe? Pa rdeče obarvane in lepo stilsko zaključene armaturne plošče in odličnih sedežev s športno navdahnjeno obliko?

Ekonomija – Motorna paleta pri Polu je zelo pestra, a bi želel še posebej pohvaliti trivaljni motor TSI s 115 konjskimi močmi v kombinaciji s 7-stopenjskim menjalnikom DSG. Kombinacija namreč nudi čudovito vožnjo izkušnjo, tako z vidika nezahtevnosti, kot dinamike, pa še varčnosti obenem. S tovrstnim polom se boste ob naštetem zlahka vozili s porabo pod šestimi litri na sto prevoženih kilometrov.

Materiali – Najbrž odločilni dejavnik, da Polo seže na vrh moje lestvice segmenta in za odtenek prekaša sestrski model Seata Ibize. V avtomobilih tega segmenta pač mehka plastika na armaturi ni ravno pogost pojav in Polo na tem področju zagotovo postavlja nova merila. Da bi bila mera polna, so materiali nadgrajeni še z izjemno ličnim dizajnom ter funkcionalnostjo razporeditve elementov.

Mini Golf – Dejstvo je, da Polo z vsako generacijo nekoliko zraste in se obenem tudi za odtenek približa svojemu večjemu bratu Golfu. No, tisti, ki veste, kako je potovati v novem Golfu, boste najbrž takoj potrdili, da gre za eno izmed najboljših opcij stopničko višjega segmenta. Polo je z novo generacijo Golfu nekoliko podoben že vizualno, za njim pa ne zaostaja prav dosti niti, ko primerjamo kakovost materialov, prostornost, ali pa nivo založenosti s tehnologijo.

Odzivi mimoidočih – … so bili zgolj in le pozitivni. Večina ljudi, ki so si med mojim testom želeli pobliže ogledati Pola, je bila presenečenih. Pohvale so kar deževale in te niso bile uperjene le na eno področje. Nekaterim je bil všeč videz, drugim vožnja, ali pa oprema vozila. Tudi cena konec koncev ni slabo zastavljena. “Kdo bi sploh še kupil Golfa, ko pa je že Polo tako dober,” je bil zgolj eden izmed zanimivejših komentarjev. Verjetno bo dovolj zgovoren … 🙂

Vprašanja o avtomobilu nam lahko zastavite na našem forumu. Z veseljem vam bomo odgovorili.

Avto.Over.Net fotozgodbam lahko sledite tudi na Instagram profilu @avtoovernet in @lukagregoric.

Prispevek je mnenje avtorja in ne izraža nujno stališča uredništva.