Jesenski motokros spektakel v Slovenskih Konjicah

Motociklizem, Šport

Motokrosisti – rekreativci in profesionalci, so se na prvo oktobrsko nedeljo pomerili na predzadnji dirki sezone. V čudovitem jesenskem vremenu so uprizorili lepe dirke pod viaduktom Škedenj in napovedali sklepni del domačih motokrosističnih dirk. Lahko bi dejali, da je svojo pravo dirko končno dočakal Theo Urbas, ki je v elitnem razredu Open R1 dvakrat prepričljivo […]

Motokrosisti – rekreativci in profesionalci, so se na prvo oktobrsko nedeljo pomerili na predzadnji dirki sezone. V čudovitem jesenskem vremenu so uprizorili lepe dirke pod viaduktom Škedenj in napovedali sklepni del domačih motokrosističnih dirk.

Lahko bi dejali, da je svojo pravo dirko končno dočakal Theo Urbas, ki je v elitnem razredu Open R1 dvakrat prepričljivo zmagal in se tokrat začuda otresel smole s tehniko, ki mu je letos kar nekajkrat preprečila slavje. Da mu steza pod štajersko avtocesto leži, je z drugim mestom ponovno dokazal Rok Virant, ki je bil s šibkejšim motorjem skupno drugi. Za prijetno presenečenje pa je poskrbel Bogomir Gajser, ki je z nastopom v tej kategoriji dokazal, da bi z lahkoto mešal štrene najboljšim pa čeprav bil lahko vsem tekmovalcem oče, saj se bliža abrahamu. Za nastop se je odločil tudi zaradi moralne podpore sinu Timu Gajserju, ki trenutno okreva po poškodbi hrbtenice, ki jo je staknil na dirki za pokal narodov in na nek simbolni način nadomestil motokrosista, ki se bo na motor vrnil čez mesec dni.

Theo Urbas

Theo Urbas

Bogomir Gajser je to nedeljo vozil kar štiri vožnje in poleg tretjega mesta v kategoriji Open R1 osvojil še prepričljivo zmago med mlajšimi veterani. Drugo mesto je zasedel Igor Pancar in tretje Stanislav Drobne. Pri starejših veteranih je zopet slavil Alojzij Fortuna pred Francem Erzetičem in Bojanom Škufco.

Bogomir Gajser

Bogomir Gajser

Med najmlajšimi dirkači se ni pustil presenetiti Jaka Peklaj, ki je prepričljivo zmagal pred Žigo Grebencem, ki je izjemno napredoval v eni sami sezoni in Jako Osekom. V kategoriji do 65 kubičnih centimetrov je Gašper Polajžer zopet stopil na najvišjo stopničko, drugo in tretje mesto sta si razdelila Gal Zupančič in Gal Hauptman.

Jaka Peklaj

Jaka Peklaj

Luka Milec sicer letos ne nastopa v pokalnem tekmovanju (osredotočen je na mednarodne dirke in na državno prvenstvo) a je vseeno prišel branit barve domačega kluba. Z atraktivno in zanesljivo vožnjo je dvakrat zmagal in ugnal našo najhitrejšo motokrosistko Stašo Braniselj, ki se je morala zadovoljiti z drugim mestom. Tretji je bil Žan Rijavec. V kategorijah 125 R1 in R2 je bilo kot ponavadi zelo napeto. V elitnejši kategoriji, kjer nastopajo bolj izkušeni tekmovalci je z borbeno vožnjo dvakrat zmagal Luka Kutnar pred Anejem Dopliharjem in Janom Pancarjem. V 125 R2 pa je slavil Denis Vačovnik pred Jako Završanom, ki je v drugi vožnji padel na štartu in se nato prebijal v ospredje ter tretje uvrščenim Brinovšek Žanom.

Luka Milec

Luka Milec

V najštevilčnejših kategorijah Amater in R3 smo videli odlične boje med tekmeci. V R3 je z dvojno zmago slavil Chris Sosolič, drugo mesto je zasedel Rok Miklič in tretje Luka Štempihar. Med Amaterji, ki se jih je že prijel vzdevek ‘kategorija pogumnih’ je z dvotaktnim 250 kubičnim motorjem slavil Nik Čekada pred Tomažem Jernejškom in Tadejem Sedarjem.

Chris Sosolič

Chris Sosolič

V pokalnem tekmovanju sta predvideni še dve dirki, prva bo že prihodnjo soboto 11.10. v Prilipah (AMD Brežice) in 19.10. Radizel (AMD Orehova vas).