Izziv svetovnega prvenstva za Roka Turka na rallyju Monte Carlo

Aktualno, Avtomobilizem, Reli, Slovenija, Šport, WRC

Uvodna preizkušnja nove sezone svetovnega prvenstva v reliju bo tudi letos že tradicionalni Rally Monte-Carlo, prestižna dirka s 377 kilometri hitrostnih preizkušenj v zahtevnih razmerah francoskih Alp. Ceremonialni štart relija vedno pritegne ogromno število gledalcev, še več pa se jih v naslednjih dneh zbere na običajno zasneženih in poledenelih cestah, ki za tekmovalne posadke predstavljajo […]

Rok Turk in Enej Ložnar pred WRC Monte Carlo

Uvodna preizkušnja nove sezone svetovnega prvenstva v reliju bo tudi letos že tradicionalni Rally Monte-Carlo, prestižna dirka s 377 kilometri hitrostnih preizkušenj v zahtevnih razmerah francoskih Alp. Ceremonialni štart relija vedno pritegne ogromno število gledalcev, še več pa se jih v naslednjih dneh zbere na običajno zasneženih in poledenelih cestah, ki za tekmovalne posadke predstavljajo največji izziv. Letos se v boj z zahtevnimi razmerami Rallyja Monte-Carlo odpravlja tudi Rok Turk.

Rok Turk in Enej Ložnar pred WRC Monte Carlo

Rok Turk in Enej Ložnar pred WRC Monte Carlo

Na reli se Rok odpravlja z dirkalnikom Peugeot 208 R2 in Enejem Ložnarjem na sovozniškem sedežu. Tako posadko kot tudi celotno ekipo vsekakor čaka zahteven reli: “Skupaj z ekipama RB Motorsport in OPV smo pred odhodom v Monte Carlo uspešno opravili še testiranje v pravih zimskih razmerah, kakršne pričakujemo tudi na samem reliju. Veselim se novega velikega izziva kot je nastop na reliju za svetovno prvenstvo!”

Rok Turk in Enej Ložnar pred WRC Monte Carlo

Rok Turk in Enej Ložnar pred WRC Monte Carlo

Rally Monte-Carlo se prične v četrtek zvečer ob 18:15 s ceremonialnim štartom izpred slovitega monaškega kazina, zaključi pa v nedeljo ob 15. uri s ciljem pred knežjo palačo v Monaku.